Sidonie Sidonie oblíbené citáty

☰ menu

Věřím, že fantazie je silnější než vědění. Že mýty mají větší moc než historie. Že sny jsou mocnější než skutečnost. Že naděje vždy zvítězí nad zkušeností. Že smích je jediným lékem na zármutek. A věřím, že láska je silnější než smrt.
Robert Fulghum

Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal.
Antoine de Saint-Exupéry

Musí nějaký tvor přinášet lidstvu konkrétní užitek, aby měl právo na život? Otázkou k čemu je dobré, žádáte po zvířeti, aby zdůvodnilo svou existenci, aniž jste se sami pokusili zdůvodnit svou vlastní.
Gerald Durrell

Fantazie, to není představovat si, co věci nejsou, ale udělat něco, co by mohly být.
Karel Čapek

Budiž poznamenáno, že každý děj je nevyhnutelně fantastický. Vždyť ani v životě bez notné fantazie nebo žádného děje; každé skutečné dobrodružství vniká nárazem fantazie na skutečnost. Některá lidé nedovedou říci slovo „fantazie“ než s přízvukem politování; nuže, tito lidé to mohou přivést až do šesté nebo i páté hodnostní třídy, ale nepřivedou to ani k jednomu jedinému dobrodružství.
Karel Čapek

Mnoho lidí si stále ještě myslí, že ochráncům přírody jde čistě jen o to, chránit zvířata. Nepochopili, že tato úsilí jsou skutečně válkou - válkou proti silám, které konec konců ohrožují také člověka.
Gerald Durrell

Lidí se ke zvířatům chovají jako slepci. Jako bychom sami zapomněli, kam na tomhle světě patříme.
Gerald Durrell

To, že je v menšině a že je možná jediný, z něj ještě nedělá šílence.
Eric Arthur Blair

Jediný lukrativní způsob psaní jsou požadavky na výkupný.
Kathy Lette