RiverSong RiverSong oblíbené citáty

☰ menu

Pověrčivost je jen důkazem vlastní nemohoucnosti!
Gaius Titus Petronius

„Smrt drží v ústech spíše oheň než tajemství.“
Gaius Titus Petronius

Co zmohou zákony tam, kde vládnou jen peníze?“
Gaius Titus Petronius

Vztah přece neurčuje čas ani příležitost, ten záleží jen na povaze.
Jane Austen

Myšlenky do řetězů nikdo neukoval.
Jane Austen

,,Je rozdíl mezi pýchou a hrdostí, ač se obě tato slova často užívají. ...Hrdý člověk nemusí být ještě pyšný. Hrdost se týká spíš toho, co si sami o sobě myslíme, pýcha toho, co si přejeme, aby si o nás mysleli druzí.´´ (Pýcha a předsudek)
Jane Austen

Skutečná odvaha znamená žít a trpět pro to, v co věříš. (Eragon-Brom)
Christopher Paolini

Je lepší zavázat se upřímnému bláznovi než falešnému mudrci. (Eldest - Eragon)
Christopher Paolini

Ať děláš cokoli, ochraňuj ty, na kterých ti záleží. Bez nich je život mizernější, než si dokážeš představit. (Brisingr - Brom)
Christopher Paolini

...the true agony of war isn't being wounded yourself, it's having to watch those you care about being hurt. - ...to pravé utpení z války, není zranění, které je způsobeno nám, ale sledování, jak je ubližováno těm, na kterých nám záleží.
Christopher Paolini

„Snažil jsem se říct,“ zašeptal, „že tě vidím úplně všude. Neexistuje slovo, které by pro tebe bylo dost dobré, protože pro mě znamenáš úplně všechno.“ (Perry - Do Poklidné modři)
Veronica Rossi

Vnímala děs i krásu vycházející z něj a jeho světa. Z každého okamžiku posledních dnů. To všechno ji naplňovalo jako nádech, který kdy učinila. A nikdy nemilovala život víc.
Veronica Rossi

"Abys věděla," řekl jsem jí týmž klidným hlasem, "to, co dnes v noci tady v pokoji zemřelo, nebyla ta žena. Potrvá ještě pár nocí, než doopravdy zemře, možná pár let. Dneska tady zemřela poslední stopa lidskosti ve mně."
Howard Allen Frances O'Brien

"Prosím Vás,...dejte tomu všemu ještě šanci, ještě jednu šanci! Ještě jednu šanci pro mě!" žadonil mladík. Upír se k němu otočil, tvář zkřivenou hněvem. A pak se postupně uklidnil. Víčka se mu pomalu spouštěla přes oči a rty se roztáhly do úsměvu. Znovu se na mladíka zadíval. "Neuspěl jsem," povzdechl si, stále s úsměvem. "naprosto jsem neuspěl..." (Interview s upírem)
Howard Allen Frances O'Brien

Ve skutečnosti je věčnost prožíváním jednoho lidského života za druhým.
Howard Allen Frances O'Brien

Moje nová přirozenost je největší dobrodružství jaké mě kdy potkalo. Předtím bylo všechno zmatené, zamlžené, procházel jsem životem jako slepec tápající od jednoho pevného předmětu ke druhému. Teprve když jsem se stal upírem, začal jsem si vážit veškerého života. Nikdy jsem nevnímal živouví, pulsující lidskou bytost, dokud jsem nestal upírem, nevěděl jsem co je život, dokud mi nezačal tryskat rudým proudem přes rty, přes ruce ! (Luis - Interview s upírem)
Howard Allen Frances O'Brien