Piperman Piperman oblíbené citáty

☰ menu

Človek je bez tvorivosti v živote neživý človek. Je len funkcia sociálneho mechanizmu.
Igor Nikolajevič Kalinauskas

Snažil jsem se nevnímat nic než zelenou vílu, jak bezstarostně tančí v šatech z opiového dýmu a vábí mě pryč z mého vlastního já...
Kristina Haidingerová

Můj obličej se rozzáří. Jak kdybych se octl na srazu lesbiček a zjistil, že mám vagínu.
Martin Štefko

Snažím se nevnímat smrad, kterej mě obestírá jak parta zpocenejch tlusťochů v bavlněných hadrech, co se mnou jedou přecpaným autobusem okolo skládky.
Martin Štefko

"Keby nebolo niektorých kníh, svet by bol pre mňa ako krutý gulag...na doživotie... S dôsledným arogantným narcistickým dozorcom, vždy pripraveným udrieť... Keby nebolo niektorých kníh, bola by som ďaleko, tak ďaleko od seba samej..."
Ráchel Noa

"Nemôžem sama seba čítať...Celá tá záplava vypľutých veršov sa dá zhrnúť do jedinej vety. Ani to nie. Len do troch kľúčových slov: káva, havrany, smrť....Hlavne rok 2011 a 2012..... Každý deň tu zdieľam hromadu vlastného odpadu...Tak veľa prázdnych metafor, až mi je zo seba smutno... Bez rozpakov by som sa podpísala len pod zopár básní...Človek tak ľahko uverí vlastnej hystérii... Nuž...vypisovanie sa je stále lacnejšie ako psychoterapia...Tak sa ospravedlňujem... Čas je vzány....Treba variť obed, alebo háčkovať papuče....PS: Je to hromada textov bez konca...ako bujnejúca rakovina...Nie je umením napísať zhubnú báseň...Umením je škrtať, škrtať, škrtať... Na konci možno aj uzdraviť sa z básnenia..."
Ráchel Noa

Není trvalého štěstí v žádném z předmětů světa. Je v nás...
Eduard Tomáš

Každá stádnost je útočištěm netalentovaných, bez ohledu na to, zda je to věrnost Solovjovovi, Kantovi nebo Marxovi. Pravdu hledají jen osamělí jedinci, a ti se rozcházejí se všemi, kteří ji dost nemilují. (Doktor Živago)
Boris Leonidovič Pasternak

Doprčic, copak může být někdo odvázanej z toho, že se každý den v půl sedmý probudí drnčením budíku, vyskočí z postele, obleče se, násilím se nakrmí, vysere, vychčije, vyčistí si zuby a pak bojuje se silničním provozem, aby se dostal na místo, kde v podstatě vydělává hromadu prachů pro někoho jiného a ještě se po něm chce, aby byl vděčný za to, že dostal šanci to dělat?
Charles Bukowski

Alkohol je asi jedna z největších věcí, které se kdy na zemi zrodily - kromě mě. Alkohol mi dovoluje být tím hrdinou, který si vykračuje prostorem a časem a provádí všechno, po čem touží. Takže ho mám rád... jo.
Charles Bukowski

Pokud vás společnost, vaše okolí začíná odsuzovat, protože ukazujete svoji pozici, vykašlete se na ně a odejděte. Nezáleží jim na vás jako na člověku, chtějí zničit vaši subjektivnost, nemáte pro ně žádný význam jako člověk, jako živá konkrétnost. Rehabilitace duše
Igor Nikolajevič Kalinauskas

Nejsem modla, aby mi sloužili, ani otrok, abych sloužil sám.
Antoine de Saint-Exupéry

Nikdy jsem neměl rád stroje a mechanismy a nikdy je mít rád nebudu. Považuji je za něco nestvůrného, bezohledného a krutého. Nevěřím, že je člověk jejich pánem. Je jejich tvůrcem a otrokem současně.
Akhara Jussuf Mustafa

Neboť skutečná láska se nikdy nevyčerpá. Čím více dáváš, tím více ti zbývá.
Antoine de Saint-Exupéry

Odešel domněle svobodný, a vracel se spoutaný touhou, nejasnou zprvu, vždy však mocnější a krutější, která ho hnala zpět, zpět k protivným hradbám hnusného města, města malých životů a malých srdcí, kam zabloudila krysařova láska.
Viktor Dyk

"Cenu má pouze cesta. Pouze ona trvá, kdežto cíl je iluze poutníka, kráčejícího po hřebeni, jako by smysl byl v dosaženém cíli."
Antoine de Saint-Exupéry

"Nehledej, nalézej!" Opičák Sun
Frédérick Tristan

Jsem sám, to je pravda. Ale horší než samota jsou vzpomínky.
Clive Barker

Ale inteligence bez lásky je k ničemu.
Clive Barker

Umírat je přirozenější než žít, protože co může být nepřirozenějšího než ta ustrašená věc, co skáče a klesá pod žebry jako plamínek před zhasnutím?
William Golding

"Bylo to tak úchylný, že ani Češi na to neměli žaludek." Žízniví psi
Glen Emery

Srdce mé stále po lásce prahne, nikomu však již nevěřím. Když někdo ke mně ruce své vztáhne, ustoupím bojácně ke dveřím.
František Gellner