K0tlík K0tlík oblíbené citáty

☰ menu

Vždycky mne pobaví, jak každý umí uznale ohodnotit majetkové poměry těch, kdo se musí spokojit se skromnějším údělem. (Mansfieldské panství)
Jane Austen

Pouze muž ví, jak málo mužům záleží na nových šatech ženy. (Opatství Northanger)
Jane Austen

Dívka se přece nemusí provdat za někoho jen proto, že ji požádal o ruku nebo že se do ní zamiloval nebo že umí napsat obstojný dopis. (Emma)
Jane Austen

,,Je rozdíl mezi pýchou a hrdostí, ač se obě tato slova často užívají. ...Hrdý člověk nemusí být ještě pyšný. Hrdost se týká spíš toho, co si sami o sobě myslíme, pýcha toho, co si přejeme, aby si o nás mysleli druzí.´´ (Pýcha a předsudek)
Jane Austen

"Mám opravdu ráda jen málo lidí a ještě méně je těch, o nichž smýšlím s úctou. Čím víc poznávám svět, tím méně se mi zamlouvá: den ze dne se mi znovu potvrzuje, že lidská povaha je nestálá a že se sotva mohu spolehnout na zdánlivé hodnoty a moudrost." (Pýcha a předsudek)
Jane Austen

"Podívala jsem se na zem. 'Ne, to nejsou. Nejsou zlí. Jen... nemilosrdní. Hladoví a nemilosrdní.' " - June Elbus (Řekni vlkům, že jsem doma)
Carol Rifka Brunt

Ukradnete sto tolarů a jste malý zlodějíček. Ukradnete statisíce a víc a jste buď vláda, nebo hrdina.
Terry Pratchett

Věřím, že fantazie je silnější než vědění. Že mýty mají větší moc než historie. Že sny jsou mocnější než skutečnost. Že naděje vždy zvítězí nad zkušeností. Že smích je jediným lékem na zármutek. A věřím, že láska je silnější než smrt.
Robert Fulghum

Každá revoluce končí tím, když se nová prasata dostanou ke korytům.
Eric Arthur Blair

Mějte dobrou náladu. Dobrá nálada vaše problémy sice nevyřeší, ale naštve tolik lidí kolem, že stojí za to si ji užít.
Jan Werich

V dospělosti prožíváme dny, kdy máme pocit, že meleme z posledního. Najednou nevíme, za co vlastně tak dlouho, úporně bojujeme, jsme pohřbení ve skutečnosti a všednosti a ptáme se, jak dlouho to ještě vydržíme. Skvělé je, že všichni takových dnů ustojíme víc, než si myslíme. Děsivé je, že nikdo neví, kolik přesně.
Fredrik Backman

V životě každýho chlapa nastane chvíle, kdy se musí rozhodnout, co bude zač. Jestli po sobě nechá šlapat, nebo ne. Kdo tomu nerozumí, nemůže rozumět ani těmhle chlapům.
Fredrik Backman

Kultura je jak to, co podporujeme, tak to, co tolerujeme.
Fredrik Backman

Co by to bylo za lásku, odejít od někoho, když přijdou těžkosti? Opustit ho, když je na dně? Tak mi řekněte, jestli je to láska!
Fredrik Backman

Jsem sama sebou, a jestli se to někomu nelíbí, je to jeho věc. (Sova)
Frode Sander Øien

Nikdo ti neublíží, pokud ho nenecháš. (V lese visí anděl)
Frode Sander Øien

Lež oběhne svět dřív, než si pravda stačí obout boty.
Terry Pratchett

Mám pocit, že jste říkal, že lidé vidí, co si přejí vidět. DĚTI NE, TY VIDÍ AŽ PŘÍLIŠ ČASTO VĚCI TAK, JAK JSOU.
Terry Pratchett