jindrich5708 Online jindrich5708 oblíbené citáty

☰ menu

Mysl byla černá tabule. Chlast byl mazací houba.
Stephen King

Neměla jsem proč žít, ale neuměla jsem umřít. (Hana)
Alena Mornštajnová

Jednou jsem se maminky ptala, proč nemá žádnou opravdovou kamarádku. Podivila se, jak mě to vůbec napadlo, a pak mi řekla, že přátelství dospělých je úplně jiné. "Dospělé kamarádky spolu nechodí každé odpoledne ven, jako chodíváš ty s Jarmilkou," vysvětlila mi. "Nečekají na sebe, když jdou do práce a nedělí se o svačiny. Nevídají se každý den, někdy se dokonce nepotkají celé týdny, ale vědí o sobě, a když je potřeba, pomůžou si." ❤ (Hana, Alena Mornštajnová)
Alena Mornštajnová

Některá nekonečna jsou větší než jiná nekonečna.
John Green

Člověk si nemůže vybírat, jestli ho svět zraní nebo ne, ale může aspoň mluvit do toho, kdo ho zraní...(Hvězdy nám nepřály)
John Green

Ale mě by to nevadilo, Hazel Grace. Byla by pro mě čest nechat si od tebe zlomit srdce. (Hvězdy nám nepřály)
John Green

,, Dám si zabijáka do pusy, ale nedovolím mu zabíjet.'' ( Hvězdy nám nepřály)
John Green

Jsou věci, o nichž víte, že jste měli spíš umřít, než je vidět. Já se díval a viděl je. (Dívka od vedle)
Dallas William Mayr

V každém věku se ďábel zjeví v novém přestrojení. Můžeš ho stokrát zadupat do země, a stejně se vrátí. (Kruh)
Kodži Suzuki

Když se ztratíš a nevíš, kde jsi, je to malá smrt - vybočení nebo vypadnutí ze známého vesmíru. Stáhnou se ti vnitřnosti, zachvátí tě panika. Trochu se to podobá tomu, když se topíš. Pod vodou je cizí svět, nemáš kyslík, který potřebuješ k životu, za každou cenu se snažíš dostat na hladinu. Když se ztratíš a nevíš, kde jsi, nemáš základní souřadnice - kdo, kde, kdy -, které potřebuješ k životu stejně jako kyslík. Všechno je najednou zpochybněné, všechno. Uděláš cokoli, abys vklouzl zpátky do známého vesmíru, aby ses vynořil nad hladinu - do známého světa, a nadechl se smysluplnosti, bez které se udusíš. (Trhlina, s. 303)
Jozef Karika

Ať si bůh sežene vlastní kočku.
Stephen King

Zlato nezreziví. Krev z hedvábí nevypereš. (Vánoční říše)
Joseph Hillstrom King

Následkem toho nacházím znova a znova lidi v jejich nejlepší i nejhorší podobě. Vidím jejich ošklivost i jejich krásu, a divím se, jak může mít tatáž věc obojí tvář. (Zlodějka knih)
Markus Zusak

Já doopravdy dokážu být bezstarostná. Dokážu být přátelská. Ale nechtějte po mně, abych byla byla hodná. Být hodná, to není moje parketa. Dělá vám to těžkou hlavu? Prosím vás - hlavně se nebojte. Když nic, jsem aspoň spravedlivá. -Smrt (Zlodějka knih)
Markus Zusak

Když čas zmizí, už ho nikdy nedostaneme. (Dallas 63)
Stephen King

I zastavené hodiny dvakrát denné ukážou správný čas. (Zelená míle)
Stephen King

Čas vezme všechno, ať chceš nebo ne.
Stephen King

Bože, dopřej mi VYROVNANOST, abych přijal to, co nemohu změnit, HOUŽEVNATOST, abych změnil to, co změnit mohu, a hodně ŠTĚSTÍ, abych to moc často nekurvil. (Prokletí Salemu)
Stephen King