janbal janbal oblíbené citáty

☰ menu

Největší zločin, který známe, je ten, když někdo druhému zabije kus života tím, že ho omezuje, znemožňuje mu rozlet, brání jeho svobodnému prožívání, ale na tento zločin nikde na světě není paragrafu.
Ladislav Fuks

Z kolika zlých lidí by se stali dobří, milí, kdyby se našel někdo, kdo by je pochopil, kdo by jim porozuměl, trochu tu jejich vyprahlou duši pohladil... Vždyť snad každý člověk potřebuje lásku, vždyť snad dokonce i ta policie, která stíhá prostituci, potřebuje lásku, zlí lidé jsou zlí jen proto, že jim nikdo nikdy trochu lásky neposkytl...
Ladislav Fuks

"Ach, jak si člověk zveličuje, okrašluje to, v čem vidí svou jedinou naději, svou záchranu! Pozlacuje si vždy své domnělé spásné kotvy!"
Ladislav Klíma

Každý den je projížďkou dějinami.
Jim Morrison

Každý z nás dospěje ke ztrátě iluzí, které choval v mládí o svých bližních.
Sigmund Freud

Vzdáte-li se kouření, pití a milování, nebudete ve skutečnosti žít déle, ale jen vám to tak bude připadat.
Sigmund Freud

Člověk může všechno, jenom sám před sebou neunikne.
Franz Kafka

Věřím ve sny. Věřím, že každou noc se na planetě všechno, co je, bylo a může být, promítá do snů. Věřím, že to, co se stane ve snu, se nijak neliší od toho, co se stane v reálném světě, a není to o nic méně důležité. Věřím, že sny jsou pro dnešního člověka něco jako cestování v čase. Věřím, že člověk může ve snech navštívit minulost, přítomnost i budoucnost. Věřím, že jsem snil polovinu svého života, která ještě nenastala...Ve snech jsem byl svědkem svojí smrti, a to mě naučilo víc si vážit života. Ve snech jsem také viděl vlastní život, a to mi pomohlo víc si vážit smrti.
Brian Hugh Warner

Jsme všichni pokrytci, ale jestliže si to přiznáme, povzneseme se nad to a pak to přestane bejt osobnostní vadou, jako u těch, kdo slepě lpí na vlastní svatosti. Když si všechno tohle uvědomíte, zbavíte se toho. Já jsem se toho zbavil.
Brian Hugh Warner

Doprčic, copak může být někdo odvázanej z toho, že se každý den v půl sedmý probudí drnčením budíku, vyskočí z postele, obleče se, násilím se nakrmí, vysere, vychčije, vyčistí si zuby a pak bojuje se silničním provozem, aby se dostal na místo, kde v podstatě vydělává hromadu prachů pro někoho jiného a ještě se po něm chce, aby byl vděčný za to, že dostal šanci to dělat?
Charles Bukowski

Člověk je obětí společnosti, která odmítá pochopit jeho duši.
Charles Bukowski