Ivka2003 Ivka2003 oblíbené citáty

☰ menu

Zázraky jsou jen statická nepravděpodnost a osud je iluze, kterou se lidstvo utěšuje ve tmě. V životě není nic absolutního, jen smrt.
Amie Kaufman

Věci nejsou důležité. Tak se to říká. Jestlipak ale ten, kdo to tvrdí, někdy přišel o všechno? - Illuminae
Amie Kaufman

Knihovny byly plné myšlenek - možná nejnebezpečnějších a nejmocnějších ze všech zbraní.
Sarah J. Maas

Dokážu velmi dobře přežívat o samotě - když mám něco dobrého ke čtení.
Sarah J. Maas

Johny mě zastaví uprostřed hřiště. ,,Můžeš pro mě něco udělat, Bubu?'' ,,Co jako?'' ,,Až chytíme Střelce, můžeš být silnej?'' Zaujme svou boxerskou pózu, pačmáky zdvižené před sebou. Kývnu na souhlas. ,,Protože si nejsem jistej, jestli JÁ to dokážu.'' - Třinácté nebe
Neil Smith

Nejsem si jistý, jestli je to věda, Johnny. Spíš bych řekl, že zbožné přání. '' - Třinácté nebe
Neil Smith

Občas slova nejsou dost velká, aby dokázala obsáhnout všechny pocity, které se do ně člověk snaží vložit.
Jodi Picoult

Není to zvláštní, o kolik knížky ztloustnou, když je člověk čte víckrát? Jako by pokaždé zůstalo něco přilepené mezi stránkami. Pocity, myšlenky, zvuky, vůně... A když pak po mnoha letech v té knize zas listuješ, objevíš v ni sebe samu, o něco mladší, tak nějak jinou, jako by tě ta kniha zachovala jako vylisovaný květ, cizí a důvěrně známou zároveň. (Inkoustová krev)
Cornelia Funke

Knihy byly jediným místem, kde existoval soucit, útěcha, štěstí a láska. Knihy měly rády každého, kdo je otevřel, rozdávaly pocit bezpečí a přátelství a nic za to nepožadovaly, nikdy, ani když se s nimi zacházelo špatně.
Cornelia Funke

Když si vezmeš na cestu knížku, stane se něco podivuhodného: začne shromažďovat tvé vzpomínky. Později ji stačí jen otevřít a ty budeš zase tam, kde sis z ní poprvé četla. Všechno se vrátí už s prvními slovy: obrazy, vůně, zmrzlina, kterou jsi při čtení jedla... Věř mi, knihy jsou jako mucholapka. Na ničem neulpívají vzpomínky tak dobře jako na potištěných stránkách.
Cornelia Funke

,,Smrt umrtví všechno, rozum, srdce a především fantazii.´´ (Inkoustové srdce)
Cornelia Funke

,,Knihy musejí být těžké, protože je v nich celý svět.´´ (Inkoustové srdce)
Cornelia Funke

,,Jsou pravdy, které naplní srdce zoufalstvím až po okraj, pravdy, o kterých se člověku nechce mluvit pokud nemá v záloze něco, co proti zoufalství postaví kousek naděje.´´ (Inkoustové srdce)
Cornelia Funke

,, Dával jsem si velké nároky : nedělat z dětí hlupáky a zůstat věrný literatuře. Děti jsou totiž chytřejší než dospělí ... jsou zvyklé žít ve své vlastní představivosti. '' - Timotheé de Fombelle v rozhovoru pro MF Dnes
Timothée de Fombelle

" Je to, jako byste otevřeli dveře gigantického antikvariátu, jakoby se zvedla bouře čistě z knižního prachu a vála vám přímo do obličeje plesnivinu miliónů rozpadajících se foliantů." (Město snících knih)
Walter Moers

"Neexistují morální, ale ani nemorální knihy," odpověděl knížák. "Knihy jsou buď dobře, nebo špatně napsané. To je vše." (Město snících knih)
Walter Moers

Zeyd se mýlila, když tvrdila, že neodvratně směřujeme k záhubě. Budoucnost přijde, plná válčení a nejistoty, ale já jí nebudu čelit sama. Mám lásku a práci, přátele a lidi kolem sebe. Mám své místo, kde můžu stát. (Serafína)
Rachel Hartman

Všichni jsme příšery a bastardi a všichni jsme krásní.
Rachel Hartman

Ovládej, nebo budeš ovládán.
Rachel Hartman

"Když se snažím usnout, vždycky dělám hromadu blbin, jako třeba že se převracím v posteli a představuju si, že usínám vedle někoho, a natáhnu ruku, abych ho pohladila po vlasech. Nebo si propletu prsty na rukou a po chvíli si začnu představovat, že někoho držím za ruku. Fakt to nemám v hlavě v pořádku" - Tori
Alice Oseman

Doteď jsem neměla tušení, co vlastně od života chci. Ale teď už to vím. Chci být mrtvá.
Alice Oseman

Je strašně snadné si myslet, že o někom víte všechno. (Solitaire)
Alice Oseman

Je to vtipný, protože to je pravda.
Alice Oseman

Někdy dělám přes den ráda věci, které ostatní lidi nezajímají. Mám pak pocit, že dělám něco důležitého, hlavně proto, že nikdo jiný to nedělá. (Solitaire)
Alice Oseman

Vím, že si myslíš, že je jednodušší bejt sama, ale každá minuta, kterou strávíš přemejšlením o tom tím, co právě neděláš, je další minuta, kdy zapomínáš, jak se bavit s lidma.
Alice Oseman

Znáš všechny knihy a autory, ale žádný jsi nečetla. To je, jako kdyby pršely peníze a tys odmítala chytit třeba jen jedinou minci. - Michael
Alice Oseman

Ty tvaruješ svůj strom života. Práce by tě měla uspokojovat. Ptej se sama sebe, co tě baví, v čem jsi dobrá, na co jsi hrdá, když se ti podaří něco mimořádného. V pocitech nech vyklíčit začátek stezky a uč se na ní tančit. Nespěchej. Není kam spěchat. Vyzkoušej vše, co tě zajímá. Až se ti srdce rozběhne radostí, sama poznáš, kde toužíš zakotvit... - R´íhan (Dračí cejch)
Ilka Pacovská

Netrap se něčím, co ještě nepřišlo, nikdy předem nevíš, jakou cestu ti život nabídne. A mnohdy ani není jasné, zda dobré věci skončí dobře a zlé špatně. Osud je bludiště cest a leckdy nedohlédneš ani na první křižovatku... - Bez práva na život
Ilka Pacovská

Každý má právo na svůj názor i na své chyby. Takový je život. - Bez práva na život
Ilka Pacovská

Richard si všiml, že události jsou zbabělé: nikdy nechodí samy. Vždycky se jich nahrne celá řada a zasypou ho najednou.
Neil Gaiman

Čtenář prožije tisíc životů, než zemře. Člověk, jenž nikdy nečte, prožije jen jeden.
George R. R. Martin

„A co nás tedy v budoucnosti čeká?“ JÁ. „Kromě tebe, myslím.“ Smrť se na něj udiveně podíval. PROMIŇ, ALE NEROZUMĚL JSEM TI.
Terry Pratchett

Mám pocit, že jste říkal, že lidé vidí, co si přejí vidět. DĚTI NE, TY VIDÍ AŽ PŘÍLIŠ ČASTO VĚCI TAK, JAK JSOU.
Terry Pratchett

„A co by byli lidé bez lásky?" - „VZÁCNÍ," řekl Smrť.
Terry Pratchett

I zlomky představivosti chtějí žít...
Terry Pratchett

"Všechna bolest, kterou jsem v životě cítila, byla jsem zkouška na tento okamžik." - Proměna Mary Dyer
Michelle Hodkin

"To je ten kluk, kterého miluji. Trochu špinavý. Trochu potrhaný. Krásná pohroma. Stejně jako já." - Prozření Mary Dyer
Michelle Hodkin

"Tloukli klacky o mou klec, aby zjistili, jestli koušu. Až mě pustí ven, zjistí, že odpověď zní ano." - Proměna Mary Dyer
Michelle Hodkin

"Mé nohy se snažily o něco, co mé srdce nedokázalo - utéct od něj." - Proměna Mary Dyerové
Michelle Hodkin

...listoval jsem ohmatanými, mnohokrát čtenými stránkami a přemýšlel jsem, jestli je možné někoho poznat ze slov, která měl rád. (Proměna Mary Dyerové)
Michelle Hodkin