ivca84 ivca84 oblíbené citáty

☰ menu

Anonym nikdy za nic nestojí, nechť sám své jméno považuje za nic.
William Shakespeare

Na světě nejsou nejkrásnější věci, ale okamžiky.
Karel Čapek

Když něco opravdu chceš, celý vesmír se spojí, abys to mohl uskutečnit.
Paulo Coelho

Mějte dobrou náladu. Dobrá nálada vaše problémy sice nevyřeší, ale naštve tolik lidí kolem, že stojí za to si ji užít.
Jan Werich

Čtenář prožije tisíc životů, než zemře. Člověk, jenž nikdy nečte, prožije jen jeden.
George R. R. Martin

V noci bývá tělo osamělé. Pro lidi není dobře, když jsou moc uzavření do sebe. (Margreth)
Hannah Kent

Zdá se, že každý, koho mám ráda, skončí v zemi, a já pořád zůstávám sama. Je tedy dobře, že už nezbývá nikdo, koho bych mohla milovat. Nikoho nemusím pohřbívat. (Agnes)
Hannah Kent

...slepý je ten, kdo je bez knihy. (Agnes)
Hannah Kent

Život je v podstatě jako píseň. Na začátku je záhada, na konci je stvrzení, ale uprostřed, tam spočívají všechny emoce, díky nimž to celé stojí za to. (Steve - Poslední píseň)
Nicholas Sparks

Láska a starost o druhé jsou stavební cihly vztahu, ale nedrží bez malty a tou maltou je čas strávený pohromadě a bez hrozby rozloučení, která visí nad vámi. (Milý Johne)
Nicholas Sparks

Čas je relativní. Vím, že nejsem první a už vůbec ne nejslavnější člověk, který si to uvědomil, a můj objev vůbec nesouvisí s energií, hmotou, rychlostí světla ani ničím jiným, s čím pracoval Einstein. Souvisí s tím, jak neuvěřitelně se vlekly hodiny, když jsem čekal na Savannah. (Milý Johne)
Nicholas Sparks

Vím, že může přijít něco, co tě prostě zlomí jak větev vedví a už to nejde narovnat a dát dohromady na původní místo. Jako jasně, můžeš tu větev slepit nebo svázat, ale ona už je stejně zlomená a dál nežije. Jen tak existuje, rozpůlená na dva kusy, usychá a drolí se na malé kousky, pak zaprší a kousek z ní uhnije, na slunci se znovu vysuší a zase se drolí, dokud z ní nezbyde nic.
Radka Třeštíková

Ona ten život nežije, ona ho umírá.
Radka Třeštíková

"Tu nejlepší odpověď na každou zásadní životní otázku jsi schopný si dát jedině ty sám, a pokud toho schopný nejsi, pak se snad radši ani neptej."
Radka Třeštíková

...smrt v tvé minulosti prostě vždycky bude, tomu se nevyhneš, je tam a bolí to, pokud ti život člověka není lhostejný...
Radka Třeštíková