ivca7818 ivca7818 oblíbené citáty

☰ menu

"Mám opravdu ráda jen málo lidí a ještě méně je těch, o nichž smýšlím s úctou. Čím víc poznávám svět, tím méně se mi zamlouvá: den ze dne se mi znovu potvrzuje, že lidská povaha je nestálá a že se sotva mohu spolehnout na zdánlivé hodnoty a moudrost." (Pýcha a předsudek)
Jane Austen

Některé knihy nás nutí snít, jiné nás navracejí do skutečnosti, ale žádná se nesmí zpronevěřit tomu, co je pro autora nejdůležitější: upřímnosti.
Paulo Coelho

Moudrý je moudrý jen proto, že miluje. A ten, kdo je hloupý, je hloupý jen proto, že si myslí, že lásku může pochopit. (U řeky Piedra jsem usedla a plakala)
Paulo Coelho

Kniha je film, který se odehrává v mysli čtenáře. Proto chodíme do kina a říkáme: "Hm, kniha je lepší".
Paulo Coelho

"Láska je jako droga. Nejdřív se dostaví pocit euforie, kterému se zcela oddáš. Ale uplyne den, a chceš ještě víc. Zatím jsi tomu nepropadl úplně, ale ten pocit se ti líbil a myslíš si, že ho dkokážeš ovládat. Dvě minuty myslíš na milovanou osobu a další tři hodiny na něco jiného. Ale postupně si na toho druhého zvykáš, až jsi na něm úplně závislý. Pak tři hodiny myslíš na něj a dvě minuty na něco jiného. Když s tebou není, prožíváš stejné pocity jako lidé závislí na drogách, když je nemají. V takových chvílích bys pro lásku udělal cokoliv, stejně jako narkoman, který krade a ponižuje se, jen aby dostal svoji dávku."(U řeky Piedra jsem usedla a plakala)
Paulo Coelho

Moje myšlenky jsou hvězdy a já v nich nedokážu rozpoznat souhvězdí.
John Green

Fikce je pravda uvnitř lži a pravda o této fikci je jednoduchá: kouzla existují.
Stephen King

Člověk vyroste, dospěje a nezbývá mu než si zvyknout, že život pro něj přichystal mnohem míň, než v kolik doufal, že automat na sny má na sobě velkou ceduli s nápisem MIMO PROVOZ.
Stephen King

Cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly.
Stephen King

Žádný lidský instinkt není silnější, než pohlavní pud když je naplno probuzen a obrazy které ho probouzejí jsou emocionálním tetováním, které nás nikdy neopustí. (Pytel kostí)
Stephen King

Pokud se ženě stane ten malér, že něco umí, měla by vynaložit všechen svůj důmysl, aby to na sobě nedala znát. (Northangerské opatství)
Jane Austen

,,Je rozdíl mezi pýchou a hrdostí, ač se obě tato slova často užívají. ...Hrdý člověk nemusí být ještě pyšný. Hrdost se týká spíš toho, co si sami o sobě myslíme, pýcha toho, co si přejeme, aby si o nás mysleli druzí.´´ (Pýcha a předsudek)
Jane Austen

Pokud neříkáte pravdu o sobě, nemůžete jí říkat o jiných lidech.“
Virginia Woolf

Knihy jsou zrcadly duše.
Virginia Woolf