HerrNovak HerrNovak oblíbené citáty

☰ menu

Mít dítě znamená vyslovit absolutní souhlas s člověkem. Mám-li dítě, je to, jako bych řekl: Narodil jsem se, zkus jsem život a zjistil jsem, že je to natolik dobrý, že si zaslouží být opakován. (Valčík na rozloučenou)
Milan Kundera

Kýč je absolutní popření hovna. (Nesnesitelná lehkost bytí)
Milan Kundera

Každá generace má (totiž) soubor svých vášní, lásek a záujmů jež vyznává s jistotou urputností, aby se tak odlišila od starších a utvrdila v generační svébytnosti. Podrobení takové generační mentalitě (té pýše stáda) mi bylo vždycky protivné. (Žert)
Milan Kundera

Člověk nikdy nemůže vědět, co má chtít, protože žije jen jeden život a nemůže ho nijak porovnávat se svými předchozími životy, ani ho opravit v následujících životech. (NLB)
Milan Kundera

Lidi jsou někdy krásný. Ne tím, jak vypadaj. Ne tím, co říkaj. Jenom tím, co jsou. -Posel
Markus Zusak

If your eyes could speak, what would they say?
Markus Zusak

"Za ty roky jsem viděla tolik mladíků, kteří si mysleli, že se ženou na jiné mladíky. Ale tak to nebylo. Hnali se ke mně." - Zlodějka knih
Markus Zusak

"Podívej se na ty barvy," řekl táta. Je těžké, neoblíbit si muže, který nejenže si všímá barev, ale ještě o nich mluví. (Zlodějka knih)
Markus Zusak

Dobrý umělec rozumí tomu, že se na světě nic neobjeví zčistajasna. Všechna tvůrčí práce vyrůstá z toho, co už tu je. Nic není docela původní.
Austin Kleon

…Dneska vědí lidé o všem, jakou to má cenu, ale o ničem, jakou to má hodnotu…
Oscar Wilde

… Každý portrét, který namaloval cit, je portrétem umělce, a ne modelu. Model je jen náhodný podnět. Malíř neodhaluje nitro toho, kdo stál modelem. Spíš své vlastní nitro odhaluje malíř na pomalovaném plátně. A já nechci ten obraz vystavit, protože se bojím, že jsem v něm prozradil tajemství vlastní duše. (Obraz Doriana Graye)
Oscar Wilde

Zemřel bych pro Tebe. Ale nebudu pro Tebe žít.
Stephen Chbosky

I když není v naší moci změnit to, odkud pocházíme, pořád si můžeme vybrat, kam směřujeme. (Ten, kdo stojí v koutě)
Stephen Chbosky

A i když je na tom třeba někdo daleko hůř, nic to nezmění na tom, že ty jsi na tom zrovna takhle. (Ten, kdo stojí v koutě)
Stephen Chbosky