dubakm dubakm oblíbené citáty

☰ menu

Ve světě vlků panuje čest a přímost, které jsou osvobozující. Není tam žádná diplomacie ani zachování dekora. Svému nepříteli sdělíte, že ho nenávidíte, obdiv vyjádříte sdělením pravdy. Taková přímost ale mezi lidmi nefunguje, ti jsou mistři lstí a úskoků. Nevypadám v těch šatech moc tlustá? Stýskalo se ti po mně? Když se nějaký člověk na tohle vyptává, nechce znát skutečnou odpověď. Chce slyšet lež. Po dvou letech života s vlky jsem zapomněl, kolik lží je potřeba, aby si člověk vybudoval vztah. Vzpomněl jsem si na obrovského vlka v beta v Québeku, o kterém jsem věděl, že by bojoval na smrt, aby mě ochránil. Věřil jsem mu, protože on věřil mně. Ale tady mezi lidmi bylo tolik polopravd a milosrdných lží, že bylo těžké rozpoznat, co je skutečné a co nikoli.
Jodi Picoult

"K čemu je osobní vítězství někomu , kdo celý život ztrácí sám sebe pro větší dobro všech ostatních?" (Prostá pravda)
Jodi Picoult

,,Ta představa, že se postavíš tváří tvář minulosti, tě děsí, já vím. To děsí každého. Ale někdy to neděláme pro sebe. Děláme to pro lidi, které milujeme víc než sami sebe." (Odvrácená tvář lásky)
Colleen Hoover

Život, blahobyt a štěstí každého z nás a těch, jejichž životy s našimi souvisí, jsou závislé na tom, jak známe pravidla hry daleko složitější a obtížnější než jsou šachy.
Betty MacDonald

Na světě nejsou nejkrásnější věci, ale okamžiky.
Karel Čapek

Věřím, že fantazie je silnější než vědění. Že mýty mají větší moc než historie. Že sny jsou mocnější než skutečnost. Že naděje vždy zvítězí nad zkušeností. Že smích je jediným lékem na zármutek. A věřím, že láska je silnější než smrt.
Robert Fulghum

Čtenář prožije tisíc životů, než zemře. Člověk, jenž nikdy nečte, prožije jen jeden.
George R. R. Martin