dorkas dorkas oblíbené citáty

☰ menu

Sľuby sa dávali na to, aby sa porušili, a lži sa hovorili ľahšie ako krutá pravda.
Amélie Wen Zhao

... lebo toto bolo jediné miesto na svete, kde čas plynul pomalšie, kde sa rátala každá sekunda. A ak dávate pozor slnko na chvíľu zastane, aby ste sa mohli nadýchnuť.
Charles Martin

Zomrieť je jedno, ale vedieť, že zomierate a musíte len sedieť a čakať na smrť, to je čosi iné. A sedieť a dívať sa na niekoho, kto musí len sedieť a čakať, je ešte čosi iné.
Charles Martin

K čemu je válka? Odvážným přináší smrt a přeživším zármutek. (Klan)
Adrienne Young

Nikdo není nikdy opravdu připravený na smrt. Na něco tak konečného. Jakožto lidské bytosti jsme zvyklí, že máme nad svým životem kontrolu. Že ho dokážeme do jisté míry prodloužit. Smrt ale neusmlouváš.
C. J. Tudor

Jenže osud nám občas nedopřeje volby, které bychom preferovali, ale spíše ty, které musíme přijmout kvůli nedostatku jiných alternativ. (Diabolik)
S. J. Kincaid

"Kdokoli se násilí na maličkých dopouštíš, budiž ti mlýnský kámen na hrdlo zavěšen..."
Diana Norman

Krásné vede k hašteření, hašteření vede k rozvodu a rozvod vede k zahořklosti. Nestojím o krásné, abychom se poté rozešli. Nechci zahořknout. Chci mít svoje navždy. Toužím po lásce, při které by to jiskřilo, z které bych omdlévala, nebo šílela.
Alice Clayton

Do jejího života se ponenáhlu vetřela zranitelnost jako nevítaný host, který sa bez jejího svolení zabydlel u ní doma, doprovázel ji do práce, a dokonce jí vcházel do snů. /Králové bourbonu/
Jessica Bird

Nejtrpčí slzy roníme nad hroby, pro nevyřčená slova a nevykonané skutky
Harriet Beecher Stowe

Prosím, Bože, ak ma počúvaš a práve nerozprašuješ svoj zlatý prach na všetkých šťastných ľudí na svete, urob mi láskavosť a presvedč moju rodinu, aby aspoň raz chcela to, čo ja... (S láskou Rosie)
Cecelia Ahern

Byla to krasavice. Jak jinak... A já nebyla natolik vylkorysá, abych se oprostila od žárlivosti, jež mi šeredně pošramotila sebevědomí.
Amanda Stevens