Dada077 Dada077 oblíbené citáty

☰ menu

Aj knihy starnú, sú prekryté inými, dokonca aj inými knihami toho istého autora. Nesú odreniny a rany ciest, ktorými prešli, dôb, v ktorých stáli v prvom rade. Majú aj nedostatky - veď kedy ktorý človek vytvoril dielo celkom dokonalé!- no práve pre rany a pre svoje vtedajšie miesto majú čestné miesto aj v dnešných časoch.
Břetislav Truhlář

Až zemřu, pusť mě, nech mě jít. Je tolik věcí, co chci vidět a udělat. Nepoutej se ke mně proudem slz, musíš zřít, Ale buď vděčný, že jsme prožili tolik hezkých let. Dala jsem ti svou lásku, a ty můžeš jen hádat, Kolik ty sám jsi mi štěstí dal. Děkuji ti za lásku, kterou jsi mi projevoval, Ale teď je na čase, abys šel tou cestou sám. Truchli pro mě jen chvíli, jestli truchlit musíš, Pak ale smutek v důvěru obrať. Je to jen na chvíli, kdy musíme se rozloučit. Ve svém srdci vzpomínky chraň jako poklad. Nebudu daleko a život jde dál. Pokud mě budeš potřebovat, zavolej a já přijdu. I když mě nevidíš, ani se mě nemůžeš dotýkat, budu poblíž. A když budeš naslouchat svým srdcem, uslyšíš. Všechna moje láska je čistá a něžná. A pak, až tou cestou půjdeš ty sám, S úsměvem tě pozdravím a řeknu: Vítám tě.
Robert Bryndza

Žijeme vo svete, kde zdravý človek má všetky dôvody na paranoju.
David Lagercrantz

Naše prežitie vyžaduje viac ako inteligenciu. Vyžaduje múdrosť.
David Attenborough

Místo kontrolování životního prostředí ve prospěch populace je možná na čase začít kontrolovat populaci a umožnit tak přežití životního prostředí.
David Attenborough

Kéž bychom vyhráli válku a nestříleli nikoho. Kéž bychom vládli spravedlivě a kéž by se všichni podíleli na obecním prospěchu podle toho, jak se o nej přičinili. A kéž by se těm, co proti nám bojovali, dostalo poučení a tak poznali svoji chybu.
Ernest Hemingway

Keď sa vyskytne priveľa uškatcov hrivnatých, stúpne počet bielych žralokov, ktoré ich stavy preriedia. Keď je na svete priveľa ľudí, vypukne epidémia, ako napríklad mor.
Peter Benchley

Pravda je len pravda. Ani dobrá, ani zlá. Ani ťažká, ani ľahká. Ani zahanbujúca, ani líškavá. Keď ju nevieme s pokorou prijať, začneme proti nej bojovať a nerozvážne ju nahrádzame vlastnou, ktorá má svoje mená. Strach, pýcha, bezohľadnosť, ľahostajnosť.
Ľubica Mišíková

Mojou spisovateľskou úlohou nie je bojovať proti lži a nenávisti, ale osláviť pravdu a lásku.
Jozef Banáš

Klidný, měkký hlas. Vypadal, jako by přicházel z války, ale mluvil, jako by vyprávěl pohádku na dobrou noc.
Jo Nesbø

Daždivé dni by sa mali tráviť doma, so šálkou čaju a dobrou knihou.
Bill Watterson