bgott bgott oblíbené citáty

☰ menu

Na našich pacientech nám záleží. Náš pacient, náš pán. No. Ne tak docela.
Anna Moricová

Lidem, který v práci vypadají pořád šťastně, nevěřím. Myslím, že to jsou roboti
Anna Moricová

Nenávidím rána, začínají moc brzy.
Janet Evanovich

Moje profesní aspirace jsou jasné - chci být intergalaktickou princeznou.
Janet Evanovich

"No a ta věc, co bysme bez ní nemohli žít," zašeptal ještě. "Ta věc, kterej říkáme apasavelo. Víra. V život, v naději." (Jákobovy barvy)
Lindsay Hawdon

"Jestli ten Pán Bůh není vlastně chudák, když se před námi nemá kam schovat."
Zbigniew Czendlik

... Je pravda, že můj výklad Darwina zcela překonává. Je velká škoda, že jsem se s tím zatím neprobojoval do veřejného prostoru a hlavně do učebnic. Podle mě byla na začátku pecka. Z té pecky byla švestka. Z té švestky byla slivovice a z té slivovice byla opice. A dál už se s Darwinem shodujeme...
Zbigniew Czendlik

Správné kázání by mělo být jako minisukně, totiž „krátké, přiléhavé a něco krásného by mělo skrývat".
Zbigniew Czendlik

Český katolicismus je zásadovější, ostřejší, vyhrocenější, připraven se bít za svou věc a zemřít mučednickou smrtí s praporem v ruce. Moravský katolík je připraven též zemřít mučednickou smrtí, ale nedělá kolem toho tolik povyku a nezve k této příležitosti kameramany.
Marek Vácha

Jsem velkým přítelem učení se básniček nazpaměť a biflování únavných telefonních seznamů. Jenom tak se totiž v hlavě mohou nečekané věci spojit ve správnou chvíli a člověk vymyslí něco nového. Představa, že není třeba se tolik učit, neboť vše je na internetu, je iluze líných.
Marek Vácha

Po Denisčině prásknutí dveřmi se paní Tichá zeptala, co je waldorfská škola. Josef jí vysvětlil, že se jedná o školu, kde státem posvěcená anarchie dosáhla takového stupně, že její absolventi se po osmileté docházce stěží zvládnou podepsat tiskacím písmem bez vyplazeného jazyka. (Poslední aristokratka)
Evžen Boček

Nevnímali, že existují plaché okamžiky spokojenosti a radosti, přítomné v každém dni jejich života. Jsou ukryty v úsměvu dětí, v moudrém pohledu starých lidí, ve vůni květů, letu ptáků, plujících oblacích, zurčení potoka. Stačí zastavit se a užít si to. Mají je před očima, a přece jako slepí nevidí. (Vykupitel duší)
Iveta Pačutová

Dokud někdo stojí o tvou přítomnost, nejsi poslední. A to, jestli o ni někdo bude stát, záleží jen na tobě. (Vykupitel duší)
Iveta Pačutová

Jsme dva. Dva na všechno – na lásku, na život, na boj i bolest a na hodiny štěstí. Dva na výhry i prohry, na život i na smrt – dva.
Karel Čapek

O život můžeme přijít různě. Smrt je jen jednou z možností.
Robert Fulghum

Věřím, že láska je pro Boha tak důležitá věc, že kvůli dvěma lidem může stvořit celý vesmír s galaxiemi a kvasary a hvězdokupami, a že když láska nás lidí pomine, tak že jej může srolovat jako plány, pozhasínat hvězdy a jít domů, neboť důvodem stvoření je láska.
Marek Vácha

Na skleničku whisky není nikdy brzy! Tohohle věku jsem se nedožil ani čekáním na frťana, ani pitím mléka.
Peter May