aja4344 aja4344 oblíbené citáty

☰ menu

Dobro a zlo mohou být jako dva hadi zapletení do sebe tak, že je od sebe nerozeznáš, dokud je oba nezastřelíš, a pak je už pozdě. (Světlo mezi oceány)
M. L. Stedman

Kam se ztrácejí vzpomínky, když přijdeme o schopnost si je vybavit?
Anthony Doerr

To je paradox ztráty: Jak je možné, že něco, co je pryč, nás dokáže tak strašně tížit? -Vypravěčka
Jodi Picoult

Existují různé druhy ztrát, které lidi utrpí - od drobných až po ty velké. Můžete ztratit klíče, brýle, panenství. Můžete ztratit hlavu, ztratit srdce, nebo ztratit rozum. Můžete se vzdát svého domova a přestěhovat se do domu s pečovatelskou službou. Vaše dítě se může odstěhovat dd zámoří, nebo vidíte, jak se vám váš partner ztrácí v demenci. Ztráta je víc než smrt a žal je proměnlivá bytost ovlivňující emoce.
Jodi Picoult

Nevěřím v boha. Věřím v lidi, v jejich sílu a pomoc, kterou jsou schopni poskytnout jeden druhému, v lidi, kteří touží spolupracovat, ne se hašteřit. Věřím, že výjimečné věci vždycky překryjí ty obyčejné. Věřím, že pokud má člověk v co doufat - i kdyby to byl jen lepší zítřek -, je to ta nejsilnější droga na této planetě.
Jodi Picoult

V každé situaci můžeš udělat tři věci. Můžeš se rozhodnout, že něco uděláš, můžeš se rozhodnout, že něco neuděláš - nebo se můžeš rozhodnout, že se nerozhodneš.
Stephen King