zlobiva.holka zlobiva.holka komentáře u knih

☰ menu

Žert Žert Milan Kundera

Kniha se četla poměrně dobře, stránky se otáčely velice rychle. Avšak občas mi dělalo problém zorientovat se v tom, kdo právě vypráví. Celkově však knihu hodnotím kladně :)

17.03.2017 4 z 5


Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Skvělá knížka !! Určitě všem doporučuji přečíst. Já osobně jsem četla nejdříve Jáchyma a až poté Veroniku. Měla jsem pocit, že kdybych četla jako první Veroniku, že by mi pak některé situace nedávaly smysl. Při čtení jsem měla pocit, že autor jako první napsal Jáchymův příběh a až podle něj sepsal příběh Veroničin. Ovšem má mamča si knihu přečetla hned po mně a schválně zvolila opačné pořadí než já. Ona naopak tvrdí, že jako první byla napsána Veronika. Zde člověk může vidět, že opravdu záleží na tom, kterou z postav si při čtení zvolíme jako tu první. Opravdu to značně ovlivní náš požitek z knihy :)

05.03.2017 5 z 5


250 zákonů lásky 250 zákonů lásky Petr Casanova

V knize jsou popsány známé věci o vztazích, avšak styl, jakým je celá kniha napsána, mne velice oslovil. Některé informace se v knize opakují, ovšem mě jako čtenářce tento fakt vůbec nijak nepřekážel. Kniha mne přiměla zamyslet se nad každým zákonem, jenž je v knize uveden. Při každém zákonu mi došlo, že to, o čem pojednává, je v podstatě jasná věc, ale člověka občas právě takovéto jasné věci málokdy napadnou samotného. Velice mne v knize zaujala veškerá přirovnání - přirovnání vztahu vždy k nějaké situaci z běžného života.
Závěrem tedy tuto knihu hodnotím velice kladně. Knihu vřele doporučuji :)

04.01.2017 4 z 5