Zireael Zireael komentáře u knih

☰ menu

Seznam skandálních snů Seznam skandálních snů Sarah MacLean

Velmi příjemné a pohodové čtení. I když jsem si to půjčovala jako červenou knihovnu, erotické scény by se opravdu v tomto případě daly vypustit (ne že by byly špatné, to ne), protože samotný děj je dostatečně zajímavý (což u tohoto žánru bohužel nebývá pravidlem).
Drobnou výhradu bych měla k překladu, překladatelka by si měla zjistit, čím se zabývá modistka.

12.11.2014 4 z 5


Machiavelli pro mámy Machiavelli pro mámy Suzanne Evans

No nevím, nějak jsem od toho čekala víc, než jen popis toho, co autorka prožila se svojí rodinou...

05.10.2014 2 z 5


Já a pan Darcy Já a pan Darcy Alexandra Potter

Kniha velmi kopíruje děj Pýchy a předsudku (a sama to přiznává), podle mě až příliš. Že je hrdinka občas na facku, s tím se počítá (pak si člověk sám připadá líp), ale tady mi děj přišel nedotažený. Od autorky jsem zatím četla jen Není přání jako přání, ale pan Darcy vychází z porovnání o dost hůř. Zvlášť po masáži v knihkupectvích jsem čekala trochu víc.

17.01.2014 3 z 5


Prázdné místo Prázdné místo J. K. Rowling (p)

Žádný "velký" příběh. Malé městečko s malými lidmi a jejich malými životními příběhy. Jenže ty malé příběhy vás prostě chytnou a nepustí. Perfektně napsané, Rowlingová je fakt vypravěč.
Trochu pomalejší rozjezd (pro mě cca 150 stran, ale co by za to jiné knihy daly), než si zapamatujete množství jmen a jejich vzájemnou provázanost (prostě kdo je kdo), ale pak vás to chytí a nepustí. Když se celou pracovní dobu těšíte domů, až si budete moct číst, tak to něco znamená.
Rowlingové škodí v tomto případě velká očekávání dalšího Harryho Pottera. To tahle kniha není. Ale pořád je to úžasně napsaný příběh.

15.10.2013 5 z 5