Werisek93 Werisek93 komentáře u knih

☰ menu

Pamatuj na smrt Pamatuj na smrt Aleš Novotný

Vynikající prvotina. Byla to jedna z těch knih, kterou jsem zkrátka nedokázala odložit, dokud nebyla přečtená. S hlavním hrdinou jsem se dokázala vcelku bez problémů soustředit, dialogy přizpůsobené věku postav. Ráda se k ní někdy zase vrátím!

20.10.2020 5 z 5


Kniha divů Kniha divů Jeff VanderMeer

Když jsem si knihu kupovala, netušila jsem, že půjde o poměrně složité čtení, ale nemůžu říct, že bych byla zklamaná. Přelouskala jsem ji velice rychle, vzala si z ní spoustu dobrého a k některým pasážím se poměrně pravidelně vracím. Nicméně pro člověka zatím nepolíbeného psaním není zrovna nejvhodnější, v takovém případě bych určitě sáhla po něčem jednodušším.

16.05.2020 4 z 5


Pod kupolí Pod kupolí Stephen King

Má úplně první kniha od Stephena Kinga. První čtení dopadlo tím, že jsem ji po pár desítkách stran odložila, protože jsem se v dlouhém úvodu plném postav ztrácela. A přece mi to nedalo a po nějaké době jsem se do ní pustila znova a jakmile jsem se prokousala úvodem, dýchlo na mě kouzlo Kingových děl a už mě nikdy neopustilo.
V tomhle románu se najde všechno, co král hororů ovládá naprosto mistrně. Vykreslit všechny postavy tak, že je buď milujeme nebo nenávidíme. Jsou živé, jsou nedokonale dokonalé a postupně se tvarují a vyvíjejí. A hlavně přiblížit nám totální rozklad společnosti, od prvních drobných záchvěvů, až po totální šílenství.
Pro Kingovy fanoušky povinnost a pro ostatní, jeho díly zatím nepolíbené, vynikající sonda do mistrovy kuchyně. Děkuji pane Kingu!

16.05.2020 5 z 5