VioletV VioletV komentáře u knih

☰ menu

Rezistence Rezistence Veronica Roth

Musím říct, že mně se Rezistence líbila úplně stejně jako díl první a ani na chvíli mě nenapadlo, že bych byla nějak zklamaná... Rezistence je opravdu o dost akčnější a plná zvratů a bojů, ale líbí se mi, že více poznáváme ostatní frakce a i další postavy. Souhlasím, že i mě Tris chvílemi lezla na nervy s tím neustálým riskováním života a také neustále vracením se ke smrti jejích rodičů a zastřelení Willa a přinášením obětí atd. Tobiasovi se vůbec nedivím :D
Konec skončil dost napínavě a já se hnedka vrhám na Alianci, na kterou se moc těším, hlavně na dvojí pohledy :)

01.06.2014


Divergence Divergence Veronica Roth

Musím říct, že tahle série mě opravdu chytla a jsem jí skoro posedlá :) Jako první jsem viděla film, na který jsem naprosto náhodně do kina, aniž bych o tom cokoliv věděla, ale docela se mi líbil a zaujal mě, takže jsem naběhla do knihkupectví rovnou pro celou triologii.

A první díl se mi líbil opravdu moc. Knížky se čtou vážně skvěle, ani na chvíli se nenudím a já ji přečetla taktéž skoro jedním dechem a nemohla se dočkat na čtení Rezistence, kde už nebudu vědět dopředu co se bude dít.

Musím říct, že vidím dost podobností s HG, ale i přesto je tato triologie úplně o ničem jiném a mně přirostla k srdci skoro více než HG, kterých jsem sice velký fanoušek, jak knih, tak filmů (které jsou podle mě velmi povedené), ale Divergence mi přesto sedí lépe. A to hlavně proto, že hlavní hrdinku Tris mám opravdu ráda a obdivujuji a je mi 100x sympatičtější než Katniss, kterou už od začátku nemusím. Další je samozřejmě Tobias, do kterého jsem se skoro zamilovala, ale kdo ne :D Dále jak už tady taky bylo řečeno, líbí se mi, že vztah Tobiase a Tris nenarušuje žádný milostný trojúhelník, který je opravdu v poslední době všude a mě už to přijde neskutečně ohrané.

A ps: výběr herců ve filmu naprosto skvělý!

01.06.2014