versaj14 versaj14 komentáře u knih

☰ menu

Ovál Ovál Jiří Homola

kolem této knížky jsem kroužila celkem dlouho. Věděla jsem, že potřebuji na její čtení dostatek času, protože kombinace českého autora, detektivního příběhu a krásné obálky bude určitě stát za to. Čas jsem si našla a začetla jsem se. A měla jsem pravdu. Stálo to za to.
Sympatický kapitán Lenz, který je nejen detektivem, ale také tátou, sportovcem, chlapem (při čtení pochopíte, co tím myslím) a vyšetřování vraždy na kladenském atletickém stadionu - příběh, který má hlavu i patu. Jsem ráda, že na české scéně se objevil další spisovatel kvalitních detektivních příběhu a věřím, že Oválem to nekončí a dočkáme se i dalších dílů s kapitánem Lenzem

17.04.2024 5 z 5


Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

Fantasy není úplně můj šálek kávy. Draci jsou úplně mimo můj čtenářský zájem. . A pak se ke mě dostalo Čtvrté křídlo. Chvilku kniha ležela na poličce a když jsem začala pociťovat ten hype, co knihu doprovází, řekla jsem si, že tomu dám šanci a když mě to nebude bavit, pošlu knihu dál.
A co si budem. Vtáhlo mě to a nechtělo pustit. Po dlouhé době jsem zase začala tahat knížku všude. Do tramvaje, do metra, do kavárny. Potřebovala jsem jen číst. Zamilovala se do Xadena, fandila Violet, prožívala jsem každý nečekaný zvrat a nutně se potřebuji propojit s drakem!
To šílenství kolem té knížky chápu a netrpělivě vyhlížím další díl!

24.03.2024 5 z 5


Nepatrná ztráta osamělosti Nepatrná ztráta osamělosti Eli Beneš

Kniha, která ve vás vyvolá spoustu pocitů.
Byla intenzivní? Hodně. Bolela? Hodně. Prožívala jsem každou emoci? Hodně. Je to kniha, která nesmí chybět v knihovně? Určitě!
Příběh mladého Žida Petra, který se vrátil z pochodu smrti zpátky “domů do Prahy. Jenže to doma je už jiný. Celá ta doba je jiná. Společnost je jiná. A on si musí najít své místo v novém světě.
Vše napsáno tak, že to celý prožíváte s ním. A doufáte, někdy si i zoufáte, slzy smutku se míchají se slzami radosti, ale po poslední větě se usmíváte a říkáte si: tuhle knížku si určitě přečtu ještě jednou!

24.03.2024 5 z 5