Věra91 Věra91 komentáře u knih

☰ menu

Všichni naši ex Všichni naši ex Eva Woods (p)

Tato kniha byla vskutku zvláštní. Nápad s dohozením ex partnerů svým kamarádkách mi přišel skvělý, ale občas mi ten příběh přišel dost zmatený a chybělo mi tam i komunikace mezi všemi hlavními. hrdinkami. Občas jsem nechápala jejich neuvážená chování a zůstala jsem koukat něco ve stylu cože, jako vážně. Dalo by se to nazvat oddechovou knížkou až na těch tolik jmen, že pak sem se doslova i ztrácela v tom. Ve výsledku mě ale kniha dost bavila a čtenář alespoň vypne nachvíli minimálně v mém případě.

04.02.2024


Robinson Crusoe (převyprávění) Robinson Crusoe (převyprávění) Josef Věromír Pleva

Tuhle knihu jsem poslouchala nakonec v audio verzi, protože u papírové jsem dost často usínala. Film jsem viděla několikrát, ale knihu jsem nečetla nikdy. Tento román je vcelku dobrý, ačkoliv má své nedostatky. Je hodně obšírný, nejvíce se mi líbilo jeho přátelství z domorodcem Pátkem. Nic podstatného této knize nechybí a tak bych ji doporučila všem. Mínusem této knihy je v některých částech zdlouhavost.

17.11.2023 2 z 5


Šlehačková oblaka Šlehačková oblaka Tereza Salte

Kniha je o jejím životě na severu, které doplňuje vzpomínkami na své dětství ( v některých jejich vzpomínkách jsem si vzpomněla na své krásné dětství ) :D . Je velmi čtivá a můžu ji všem doporučit a to hlavně holkám. Po přečtení budete mít chuť jet hned někam na sever, plnit si své sny, užívat si života a vážit si ho. Na Terky životě vidíte, že si všechno vydřela a že ze svých šlehačkových oblak dost často spadla na nos. A také, že všechno není tak špatné jak to ze začátku vypadá. Také je kniha plná nádherných obrázků Terky a Johniho. Dost často jsem při čtení knížky smála se nebo brečela, takže se občas ať už rodiče ( když jsem četla doma ) nebo cizí neznámí lidé dívali jak kdybych právě utekla z nějaké léčebny.

15.11.2023 5 z 5


Máj Máj Karel Hynek Mácha

Každý z nás zná děj Máje. Všechny knížky, kde někdo zemře nebo se mu nespravedlností něco hrozného stane se mi dlouho drží v hlavě. U Máje se to stalo taky, jelikož si pamatuji i film, který jsem viděla a u kterého jsem brečela jak želva. Upřímně mi právě Jarmila, kterou vůbec neměla ráda zdála tak moc pasivní a zdálo se mi, že právě Viléma vůbec nemilovala. Autor z Viléma udělal rebela, který na konci proti svému trestu neprotestoval a nesnažil se uprchnout. Přijal ho, i když vinil společnost, svému trestu nechtěl uniknout a proto si myslím že právě on byl opravdový hrdina. Upřímně se teď myslím, že nechápu proč jsem ji na střední škole nečetla a myslím si, že by si to přečíst či poslechnout ( jako já ) měl každý.

15.11.2023 2 z 5