Vera26 Vera26 komentáře u knih

☰ menu

Strašuláci Strašuláci Jaroslava Pechová

Krásné příběhy pro děti. Jsou zajímavé, jiné, děti baví. Dětských knížek máme doma snad víc, jak má knihovna, čteme pořád, děti to milují a málo která kniha překvapí a tolik zaujme. Příběhy jsou delší, na rychlovku před spaním to úplně není.

22.02.2023 5 z 5


Whitney, moje láska Whitney, moje láska Judith McNaught

Knihy od autorky mám ráda, ale v tomto případě musím říct, že to není kniha, kterou musím číst znovu a jsem ráda, že jsem ji mám za sebou. Plně souhlasím s hodnocením Kačka227, kniha je napsaná poutavě, nechcete ji odložit, ale když se pak nad ní zamyslíte, tak děj nula a chování hlavních hrdinů je někdy až nelogické.

22.02.2023 3 z 5


Nespoutaný milenec Nespoutaný milenec J. R. Ward (p)

Opět příběh super, jen tedy ten konec mi nějak nesedl. Pořád jsem přemýšlela, jak to autorka vyřeší, ale tohle mi prostě nepřišlo moc elegantní, spíš tak nějak už přes čáru, i když se jedná o sérii o upírech a bezduchých :)

10.06.2020 5 z 5


V Tichošlápkách je pořád veselo V Tichošlápkách je pořád veselo Milena Buřilová

Pro milovníky kocourů ideální. Moc pěkné příběhy, snad jen první, druhá kapitola slabší, jinak se čte krásně. Dětem se moc líbila.

24.04.2020 5 z 5


Příběhy draka Balabána Příběhy draka Balabána Jaroslav Perry

Mám ráda klasické pohádky, ale nepotřebuji je číst dětem z deseti různých knih v deseti různě upravených verzích, proto sahám po jiných příbězích. Tato kniha obsahuje několik moc pěkných příhod ze života draka Balabána. Před každým příběhem se opakuje pasáž představení draka, pokud jsem četla více příběhů, četla jsem jen jednou na začátku, pokud jsem četla každý den jednu příhodu, četla jsem vždy znovu. Dětem se líbilo, ale rozumím, že rodičům se může tato krátká předmluva po pár dílech zdát protivná. Za mě ale super počtení, pěkné pro děti i pro rodiče.

14.04.2020 5 z 5


Knihovna duší Knihovna duší Ransom Riggs

Přečteno komplet. Ale u posledního dílu jsem se neubránila pocitu, že by bylo možná lepší, kdyby byl celý příběh v jedné knize s rychlejším spádem. Některé pasáže v druhém i třetím díle byly zbytečně zdlouhavé. A trochu mě i mrzí, že nebyl více rozveden osud Sharona, jeho postava je opravdu povedená.

06.01.2017 4 z 5


Stojí město Nepovězto Stojí město Nepovězto Ljuba Štíplová

Původní leporelo z roku 1965 bylo geniální, jako dítě jsem říkanky milovala a do dnes je znám z paměti. Nové vydání by si opravdu zasloužilo lepší zpracování, než se mu dostalo, docela zklamání.

04.12.2015 5 z 5


Vražda v Orient-expresu Vražda v Orient-expresu Agatha Christie

Jednoduše famózní

25.08.2015 5 z 5


Pozvánka pro Hercula Poirota Pozvánka pro Hercula Poirota Agatha Christie

Kniha jako vždy od této autorky velice poutavá, vraha jsem neodhalila až do konce.

26.03.2014 5 z 5