Příběhy draka Balabána

Příběhy draka Balabána https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/268971/bmid_pribehy-draka-balabana-268971.jpg 4 9 8

Pohádky Jaroslava Perryho o hodném drakovi Balabánovi jsou skvělá knížka na čtení dětem před usnutím v postýlce. Každá pohádka musí být správně dlouhá. Ani dlouhá, ani krátká. A přečíst jeden pohádkový příběh o drakovi Balabánovi trvá příjemných pět minut. Děti se chytlavý začátek každé pohádky naučí rychle nazpaměť, takže ho pak vypravují s vámi a moc se těší na další drakovo dobrodružství. Nevěříte mi? Tak to vyzkoušejte sami: Byl jednou jeden drak a ten drak se jmenoval Balabán. A byl to hrozně hodný drak. A měl rád děti. Ten drak měl 7 hlav. Ty hlavy se jmenovaly Albína, Balbína, Calbína, Dalbína, Elbína, Efbína a Gebína.Každá hlava ale byla jiná a měla své nápady a vrtochy. Některá byla hodná, jiná zlobila – hlava Albína občas snědla ostatním hlavám svačinu, Balbína uměla výborně počítat a číst, Calbína byla moc hodná a ostatní hlavy ji měly rády, Dalbína vždycky všechno zapomněla. Elbína a Efbína byly dvojčata a nikdo by je nerozeznal. Tak byly stejné. Všichni si je pletli, dokonce i ostatní hlavy často nevěděly, která je která. Hlava Gebína zase ráda strašila prodavače. Když šel drak Balabán kolem obchodu, tak tam Gebína strčila hlavu a houkla: „Hú, já jsem drak Balabán.“ A pan prodavač se většinou tak lek, až sebou sek.... celý text

Přidat komentář

Vera26
14.04.2020 5 z 5

Mám ráda klasické pohádky, ale nepotřebuji je číst dětem z deseti různých knih v deseti různě upravených verzích, proto sahám po jiných příbězích. Tato kniha obsahuje několik moc pěkných příhod ze života draka Balabána. Před každým příběhem se opakuje pasáž představení draka, pokud jsem četla více příběhů, četla jsem jen jednou na začátku, pokud jsem četla každý den jednu příhodu, četla jsem vždy znovu. Dětem se líbilo, ale rozumím, že rodičům se může tato krátká předmluva po pár dílech zdát protivná. Za mě ale super počtení, pěkné pro děti i pro rodiče.

Karinka2012
11.11.2019 2 z 5

Kniha odložena, nedočtena. Níže všichni chválí neustále se opakující úvodní promluvu, která mne právě nudila. Knihu vracím do knihovny.


Hanaol
12.05.2019 5 z 5

Četla jsem vnukům a moc se nám líbila. Hezký děj i čeština. V dnešní době, v záplavě " mega bestsellerů", je toto opravdu kvalitní vrána.

rysavas
08.01.2019 5 z 5

Za své děti musím dát pět hvězdiček - mají moc rádi úvodní promluvu o drakovi a holky už po třetí kapitole jí odříkávaly téměř bez chyby :) A Balabán je prostě fajn, takže já se k nim přidávám :)

LinVa
18.10.2018 4 z 5

krásná kniha pro děti.
Úvodní povídačku po třetí kapitole už odříkávali s námi.
Vtipná jména podle profesí. Prostě pohodové čtení na večerní usínání.

Mě nejvíc dostávaly závěrečné věty "a měli se rádi" "a bylo jim dobře"

doporučuji pro všechny kluky i holčičky

pkweb.eu
25.04.2017 5 z 5

Knihu si vybrala dcerka v knihovně. Přečetli jsme jí spolu po večerech a ke konci knihy už znala shodný úvodník pohádek nazpaměť. Příjemné čtení, které nás bavilo oba.

mitěk
20.01.2017

je to docela lekrační hlavně hlava balbína nebo jak se jmenuje jak sežere všem svačiny

Michnicka
03.01.2016 5 z 5

Povedená, krásná, poutavá pohádka. Drak je velmi promyšlený a pro děti je moc pěkně napsán. Hanička, Jára a Verunka udělaly dobře, že tatínka přemluvily, aby napsal pohádky, které jim vyprávěl. A že to bylo až 30 let po odvyprávění je jedině dobře, protože my bychom asi dříve na tuto knihu nenarazily. Děkujeme za ni. U nás je na prvním místě.

Autorovy knížky

2015  87%Příběhy draka Balabána