vcela11 vcela11 komentáře u knih

☰ menu

Zasněžené příběhy Zasněžené příběhy Michal Unar

(SPOILER) Zasněžené příběhy. Sborník pěti autorů se společnou vánoční tematikou.
Co jsem čekala? Sentimentální příběhy ve stylu amerických filmů, kde se na konci všichni objímají a milujou v pozadí zní tisíckrát ohraná písnička a čtenář pláče dojetím.
Místo toho jsem dostala rozchod a vyostřené hádky, únos, křížovou výpravu, nadpřirozené události a ovdovělou šlechtičnu zachraňující rozpadající se zámek. A přesto se autorům podařilo vykouzlit víc vánoční atmosféry než Popelce, Kevinovi a Mrazíkovi dohromady. Žádná z povídek není kýčovitá, nebo na sílu, naopak, všechny krásně a přirozeně plynou a zanechají ve vás hřejivý pocit.
Stejně tak jako Vánoce jsou o lásce k bližním a štědrosti potřebným, podobné poselství má i tato kniha. Výtěžek šel na pomoc psímu útulku a stále můžete přispívat prostřednictvím QR kódů například na přestárlé koně.
Kniha Zasněžené příběhy je dárkem, který potěší darujícího, obdarovaného i němé tváře. Doufám, že není ojedinělým projektem.

23.11.2023 5 z 5


Krvavý náhrobek Krvavý náhrobek Anna Beatrix Bártová (p)

Jsem v důchodu a konečně mám dost času na čtení, ale z toho neuvěřitelného množství knih, co teď vycházejí, je těžké si vybrat. Od dcery jsem dostala tuhle detektivku a byla jsem překvapená, jak příjemně se četla. Určitě bych si od autorky přečetla ještě další.

17.07.2023 5 z 5


Mrazivá náruč Mrazivá náruč Jana Jánská

Dokonalé psychologické drama, s detektivní zápletkou. Skvěle vykreslené postavy. Knihu jsem četla do tří do rána. Nešlo ji odložit.

15.07.2023 5 z 5


Možná už zítra Možná už zítra Šárka Hieková

Čtivé, svižné, humormé. Na konci mi ukápla i slza. Pro koho, to už by byl spoiler. Doporučuji.

14.07.2023


Prsten Prsten Jana Javorská

Všichni umřou při autonehodě. Dál se to nedalo.

17.03.2022 3 z 5


Třetí zahrada Třetí zahrada Sarah Parsley (p)

Nic jsem neočekávala, ale překvapilo. Nevšední příběh o silné ženě. Doporučuji.

17.03.2022 5 z 5