Vaštar Vaštar komentáře u knih

☰ menu

Dracul Dracul Dacre Stoker

Příběh, kde upíři jsou to, co mám nejraději: noční lovci, které vesměs zajímají jen oni sami, moc a potrava. A kteří mohou, za určitých okolností, být našimi přáteli. Ale jen s opravdu velkou opatrností. . .

02.03.2024 5 z 5


Zlatý věk Zlatý věk Joe Hill (p)

Děsivé, smutné, nádherné. Nejvíce mě zasáhla povídka Do nitra Luny, ale všechny jsou úžasně mrazivé. Zámkových je mi dost líto, klíče jsou prokletí, ale na druhou stranu, vyrábějí si je sami a za jejich výhody se draze platí. . .

24.03.2023 5 z 5


Tajemství černé dámy Tajemství černé dámy Kateřina Loučková

Lehoulilince předvídatelné, ale co pro nás, knižní harcovníky, není :)) . Úžasné fantasy s detektivní zápletkou. Komorní děj ( nejdůležitější věci se odehrávají na dvou místech ) v propracovaném světě. A mé srdce, milující vlkodlaky a magické tvory obecně, plesá! Čteno jedním dechem, příběh pádí o sto šest.

10.02.2023 5 z 5


Děs sídla Wake's End Děs sídla Wake's End Michelle Paver

Spíš než horor je to gotický román o šílenství ( myslím, že zaslouženém ), což neznamená, že by se mi nelíbil. Je smutný až depresivní, ale krásně atmosférický. Nejraději bych měl takový mokřad za domem.

10.12.2022 4 z 5


Blízká setkání se smrtí Blízká setkání se smrtí Petr Hubený

Krásně švandrlíkovské. Zvláště Zaskočený běžec je mrazivě děsivý.

22.04.2021 3 z 5


Steam Steam Green Scum (p)

Krátké, úderné věty, díky kterým děj utíká jako potrefená srna. Ani mi nevadilo, že se příběh dopředu moc nepohnul a najednou v nejlepším konec ! Honem, honem druhý díl !!!

20.04.2021 3 z 5