uhložrout uhložrout komentáře u knih

☰ menu

Šedý muž Šedý muž Mark Greaney

(SPOILER) Poslouchání jako audiokniha - interpretace excelentní, což o příběhu nemůžu říci. Autor ma ucházející styl, ale ma problém s logikou. Že hrdina je superman mi nevadí, ale jednání některých postav beru jako urážku čtenářové inteligence. Konkrétně (spoiler): 1. Jednání majitele špičkové bezpečnostní agentury. Přesto ,že poskytuje polovině Evropy bodygardy a ostré hochy, pošle po výhrůžkách svou rodinu bez krytí na prázdninové sídlo. Nebo, že se opetovně setká s vyderačem bez zajištění ve své kancelaři a nechá se unést. Sorry takovouto agenturu leda použít na hlídání Lidlu. 2. Okamžité angažmá 20 komand z nejprofláknutejšich režimu v EU - Scifi. Autor vůbec nic neví o vízech a mechanizmu kontroly pohybu osob z rizikových oblastí. Takovou to akci by odhalili i naši neprávem vysmívaní "čučkaři". 3. Motivace 20 mil $ pro tajnou službu Saúdské Arábie, Jižní Korea nebo JAR, kde proboha autor žije?

13.02.2023 2 z 5


Mŕtvy na Pekelnom vrchu Mŕtvy na Pekelnom vrchu Juraj Červenák

Navnaděn zdejšími komentáři jsem očekával víc. Nejvíce mi vadil hlavní hrdina - většinou psychopat je záporákem, tady vyšetřovatelem. Dobrou detektivku netvoří jen dynamický a čtivý děj, ale i psychologie a motivace postav a hlavně prvek překvapení a záhada. Zde je autorova slabina, detektivka vyžaduje odlišný přístup než fantasy. Přiznám se, že fantasy není můj šálek (na rozdíl od historické detektivky), ale trilogie Černokněžník a Bohatýr mě zaujaly. Tam mi absence logiky a přímočarost děje nevadily.

08.07.2014 2 z 5


Shakespearova kletba Shakespearova kletba Jennifer Lee Carrell

Nic pro milovniky thrillerů.. Postavy schematické, nesympatické, hlavní hrdinka osciluje mezi genialitou a demenci Děj překombinovaný, divný mišmaš - připomíná mi stylem fantasy pro náctileté. Nemusím být wiccanem, abych uhodl, že autorka měla honorář závislý na počtu stranek. Děkuji, příště už ne.

09.06.2014 1 z 5


Dinosauří peří Dinosauří peří Sissel-Jo Gazan

Na severskou krimi pouze průměr. Originální zápletka, neotřelý modus operandi, ale vypravěčky tomu něco chybí. Psychologicky překombinované. Freud by měl radost, každá postava zralá na psychoanalýzu. Autorka má potenciál, ale příště prosím alespoň jednu postavu bez traumatu z dětství.

04.06.2014 3 z 5


Strašidelný kláštor / Motív vŕbovej halúzky / Opica a tiger Strašidelný kláštor / Motív vŕbovej halúzky / Opica a tiger Robert van Gulik

Moje prvni kniha se soudcem Ti. Krátkou dobu jsem ji i vlastnil, než jsem ji půjčil v 1987 slečne Ivoně. Na vrácení čekám dodnes.

17.05.2014 5 z 5