tscharodejka tscharodejka komentáře u knih

☰ menu

Rozplétání Rozplétání Lucie Hrochová

Doslovnosti mi trochu lezly na nervy, ale napínavej konec dobrej ;)

28.02.2023 3 z 5


Waldvilla Waldvilla Miroslav Stuchlý

Zdá se mi, že jde hodně o onu v knize zmiňovanou fascinaci vraždami, ty zabírají dost point ;)

28.02.2023 3 z 5


Zpráva o zmizení hlavního města Moravy Zpráva o zmizení hlavního města Moravy Zdeněk Kotrlý

(SPOILER) Získává prvenství v nejmenším počtu přečtených stran, než jsem se rozhodla, že ji nedočtu. Dokonce i Jelinekovou jsem vydržela déle, a to jsem u ní hodně trpěla ;cD Stává se mi to výjimečně. Pro vysvětlení ukázka: "Při skráni ženy opuštěné, i chloubou. Něžně a rumově, třtinově ji hladil prstem kratší posilu, bradavku spánkem vyměklou. Zato sdělila mu jméno: Jsi podpilo. A přes kalich dlouho zneuznaný, v kraj stehna jí hvězdný roj svitl, až sasanka na bujném prsu mlkla: nešlo o chrám. Ani o polosvátost, rozhodně ne o ni, než o znenáhlou zříceninu - při které noc měnila si s dnem první švy; a ona zrale, nahoučce potažená byla po páž." atd. a stále stejně lyricky, eroticky a nejasně ;)

27.11.2020


Osud a nadání Osud a nadání Sofie Podlipská

Srdceryvný román, který už není běžně k dispozici, ale upoutal natolik, abych s ním strávila spoustu přerušovaného času ;cD Vzletný styl pohltí i připomene, že dřív se v románech dělo hodně, i když nebyl zrovna akční ;)

11.11.2020 4 z 5


Prózy, listy z vězení, pozdravy přátel Prózy, listy z vězení, pozdravy přátel Josef Palivec

Z knihovní sekce ´literární věda´, takže srdeční záležitost, nedokážu posoudit, zda by stejně nadchla ´laiky´, ale za odbornici se nepovažuju, takže... dopisy z vězení jsou (z psychologického hlediska) brutální záležitost - na síle tomu dodává, že jde o realitu: postupně poněkud jednotvárné, ovšem z důvodu cenzury logické, ediční poznámky je obohacují o kontext.

01.05.2017 4 z 5


Drahá Silvie Drahá Silvie Dawn French

Raději o knihách předem nic nevím a zde se to osvědčilo - mně se knížka HODNĚ líbila, zhltla jsem ji ve dvou dnech a dost se pobavila... sice ten ´happyend´ takovej až americkej, ale scelující pointa.

01.05.2017 4 z 5