TomasVr TomasVr komentáře u knih

☰ menu

Steve Jobs Steve Jobs Kevin Lynch

Jedna z nejlépe graficky zpracovaných knih, kterou jsem přečetl. To byl i důvod ke koupi. Všechny informace o Jobsovy jsou pravdivé, ale pokud chce Steava opravdu člověk pochopit, sáhnul bych po jeho životopisu od Isaacsona.

22.03.2021 4 z 5


Matematika lásky Matematika lásky Hannah Fry

Autorka se neúspěšně snaží přesvědčit čtenáře, že je matematika super,ale bohužel...
V samotné knížce je pár pěkných myšlenek a celá knížka je hodně racionální. Jsem rád, že jsem knížku přečetl, ale vrátím se pouze k podtrženým pasážím, kterých je tam pomálu. Je fajn zjištění, že vás lidé přijímají po vzhledové stránce, takoví jací jste, nebo že nemusíte slečně na rande kupovat drahé dárky aby jste zapůsobil.
Pěkné grafické zpracování. Jsou zde grafy, na kterých názorně vidět jak láska funguje.
Za mě 2 z 5 hvězdiček. Čas který strávíte četbou se vyplatí.

25.10.2019


Klub rváčů Klub rváčů Chuck Palahniuk

Knihu jsem si přečetl na doporučení mého přítele a velice mne zaujalo s jakou konkrétností autor popisuje rvačky a vzniklá zranění z nich, výrobu výbušnin, nebo mýdla.
V pasážích, ve kterých hlavní hrdina říká, že má rozdrásané klouby od týden neholeného strniště se čtenář musí pozastavit, aby si položil otázku, kde autor nabil takovou zkušenost, kterou následně do knihy předal.
Před přečtením této knihy jsem 3x viděl film a asi všem bych tuto variantu doporučil. Osobně se mi nelíbilo přeskakování do budoucnosti na časové ose a následné vracení se zpět a film mi pomáhal se v ději zorientovat.

23.08.2018