tomas8185 tomas8185 komentáře u knih

☰ menu

Pohádka Pohádka Stephen King

Tohle byla jízda a pokud mi nevěříte, přečtěte si to sami.

22.10.2023 5 z 5


Čaroděj a sklo Čaroděj a sklo Stephen King

Temnou Věž čtu již podruhé a opět jsem se 4. dílem musel prokousávat. Tedy přesněji řečeno Rolandovou minulostí (začátek a konec knihy mě bavil). Já na romantické knihy moc nejsem, takže tahle část byla pro mě utrpením. Na druhou stranu musím říct, když už jsem se knihou prokousal, cítím zpětně potenciál, kvalitu příběhu a jakési puzzle, které zapadly na místo kam měly a pomáhají tak dotvářet obraz celého příběhu. Takže za mě 5*.

11.07.2022


Zelená míle Zelená míle Stephen King

Zelená Míle je velmi smutný příběh a věřím, že i podobné příběhy se stejným koncem a to odsouzení na smrt nevinného člověka se již v minulosti zcela jistě staly. Tato knížka nám do jisté míry ukazuje jak snadno může být justice omylná a že trest smrti by neměl být z těchto důvodů povolen v jakékoliv zemi světa. Jinak musí dát velkému mistrovi 5* a asi bych jí zařadil mezi 5 nejlepších Kingovek, jaké jsem doposud četl.

06.02.2022 5 z 5


To To Stephen King

„To“ je výborná knížka na dlouhé zimní večery. Pomalé rozjíždění děje a seznamování se s postavami, jak jsem u Kinga zvyklý, mě nezklamalo. Na druhou stranu, mě zase zklamal její konec. Nechci zde psát spojlery co se mi konkrétně nelíbilo. Myslím ale, že se ten konec nelíbil více lidem.
Jinak dočteno na její výročí, jaká náhoda. Třeba se to taky někomu už z vás stalo. :)

28.12.2021 5 z 5