Toman.Lucie Toman.Lucie komentáře u knih

☰ menu

Jedna, dvě - slyšíme Jedna, dvě - slyšíme Joanna Bartosik

Syn ji miluje už v půl roce. Kromě zvuků si u některých obrázků i zpíváme. Na kominika jsem navlékla "Pec nám spadla", u koníka " Já mám koňe" a tak podobně, ale nejvic miluje pletařky cinky, cink. Za mě super.

22.04.2024 5 z 5


Naše Prasátko poprvé Naše Prasátko poprvé Jaromír Plachý

Koupila jsem pro 5. měsíčního syna. Od první chvíle knihu miluje. Po měsíci ji stale prohlížíme prakticky denně. Ja u toho chrochtám a různě bručím, ale knihu miluje i bez toho.

22.04.2024 5 z 5


Galejník Galejník Drago Jančar

Velmi věrny popis realii poloviny 17. století. Román se odehrává někdy po skončení 30leté války. Na krátkém prostoru se seznámíme se životem obchodníků, galejniků, žebráku i císařského dvora. Je tu vše čarodějnice, hereze, tajné spiklenecké organizace (I když někdy jen v hlavach lidí). Konečně historicky román, kde se hlavni hrdina nechová a nemyslí ahistoricky. Tady postavy žijí ve světě omezených znalostí a snaží se se zlem, které se jim děje vyrovnat prostřednictvím sveho rozumu, což je někdy vede k tomu, že věří v nadpřirozené zdroje toho zla. Hlavní hrdina se nevzdava do polední chvíle, i když život mu klade do cesty samá neštěstí. Svým spůsobem je to vlastně velmi optimistický román.

24.11.2022 4 z 5


Muž, který si pletl manželku s kloboukem Muž, který si pletl manželku s kloboukem Oliver Sacks

Zajímavé, ale těžkopádně podané. Nečetlo se mi to lehce. Spíš než povídky to byly eseje plné odkazů na odborníky a filozofickými úvahami o složitosti lidské mysli, které se točily kolem nějakého titulního příběhu.

11.05.2017


Nejlepší přítelkyně Nejlepší přítelkyně Christine Drews

Taková německá televizní detektivka na jedno odpoledne v tištěné podobě.

20.04.2017


Mondschein Mondschein Josef Bolf

Čte se dobře, atmosféru vhodně doplňují ilustrace, ale vlastně není moc originální. Chyběla mi tam nějaká ta hlubší myšlenka. Doporučeníhodná jako zábava na pár večerů, ale nic víc.

10.04.2017