Therria Therria komentáře u knih

☰ menu

Kapitánova čest Kapitánova čest Lucie Jehličková

Krásná, milá knížka jako stvořená pro klidné letní čtení nebo na povzbuzení do pošmourných, studených dnů. Nejsem odborníkem na Anglii, nicméně prostředí mi přijde dobře vykreslené, chování postav dané dobou, opravdu se mi to líbilo :) Líbí se mi, že knížka bourá představu o jednoduché romantice a že se na konci objevuje něco nečekaného, i že každá z postav dostane svůj konec. Těším se na další knížku z pera autorky. :)

16.04.2024 5 z 5


Mrazivá náruč Mrazivá náruč Jana Jánská

Jestli se něco autorce bravurně daří, tak to vymýšlet názvy svých děl. Protože přesně tak, jako je vše v Dokonalém propojení dokonale propojené, z Mrazivé náruče vás v jistých okamžicích bude mrazit v zátylku. O to víc, pokud víte, že autorka částečně čerpala ze svého vlastního života.
Knížka má spád. Nenechá vás polevit ve čtení, protože prostě nemá slabá místa. Líbí se mi, a to už se dokázalo v Propojení, že její postavy nejsou jen černobílé :) Sto stran můžete někoho nenávidět, láteřit nad jeho chováním, abyste knížku dočítali se smutným pochopením. Jako život, nic není černobílé :)
Dialogy jsou skvělé, i vykreslení postav. S čtveřicí kriminalistů bych si hned přečetla další dílo, tak moc mi byli sympatičtí :) A co se týče Valeria a její matky - myslím si, že mě už jen tak něco nepřekvapí a přesto se autorce povedlo, že jsem třeštila oči a cítila pro Val upřímnou lítost. Jejich příběh mě tak pohltil, že jsem si na místě Val dokázala představit sebe.
Netrpělivě vyhlížím další knížku :)

13.06.2023 5 z 5


Gallant Gallant V. E. Schwab (p)

Jestli něco Schwab umí jako málokdo, tak to je atmosféra :) Dokáže se přizpůsobit příběhu naprosto kompletně a vecpat toho mezi řádky tolik, že nakonec s Olivií na Gallantu opravdu stojíte a raději se ohlédnete přes rameno, zda se tam nenachází přízrak. Zas a jednou mě utvrdila v tom, že psát opravdu umí.

14.12.2022 5 z 5


Smrt si nevybírá Smrt si nevybírá Ambrose Parry

Tato knížka má pouze jednu velkou chybu - a to že skončila. Po delší době se mi do ruky dostala knížka, která mě chytila a nepustila, dokud jsem ji nedočetla a jediné štěstí je, že mám doma druhý díl, jinak bych nevěděla, co si počít se životem :)
Detektivní příběh se nejprve rozvíjí pomalu a víceméně půlku knihy ani nepostřehnete, že se jedná o detektivku, ale není to na škodu, protože příhody ze života viktoriánských lékařů a způsoby tehdejšího pohledu na medicínu jsou velmi zajímavé sami o sobě. A pomyslnou třešničkou na dortu je pomalu gradující vztah hlavních postav s klasickou hate/love zápletkou, která mi zde ale přijde napsaná mnohem uvěřitelněji, než v jiných knížkách, co jsem za poslední dobu četla.
Pět hvězdiček, nemám, co bych vytkla :)
P.S.: Will Raven a Sarah Fisherová sice ve skutečnosti neexistovali, ale doktor Duncan i profesor Simpson ano a pozadí příběhu se odehrává na základě reálných událostí.

05.12.2022 5 z 5


Dokonalé propojení Dokonalé propojení Jana Jánská

Připravte se na zběsilou jízdu, která vám nedá vydechnout, dokud nedorazíte do cíle :) Jestli si libujete v pomalu se rozjíždějících thrillerech, kde se po sto stránkách začínáme teprve dozvídat, co se bude vlastně v příběhu dít, tak jste tu špatně :) Tato knížka vás strhne od první stránky a nepustí. Kromě skvělého příběhu vás ale naservíruje taky pořádný kus hádanky, protože když budete dobře "poslouchat" a přemýšlet, napínat mozkové závity do maxima, je tu šance, že celý případ rozlousknete. Ale jednoduché to rozhodně nebude :) Na výběr máte hned z několika možných vrahů, jejichž cesty a příběhy se prolínají, rozcházejí a zase scházejí. A na konci, tam je všechno dokonale propojené :)

05.12.2022 5 z 5