Kapitánova čest

Kapitánova čest https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/515677/bmid_kapitanova-cest-v25-515677.jpg 4 38 16

Když v létě roku 1851 přijíždí Američanka Frances Delawayová navštívit své příbuzné do Anglie, ještě netuší, že jí náhodné setkání s místním dandym Jackem Mortimerem změní život. Nevypočitatelný Jack je pro Frances záhadou – někdy ji neuvěřitelně přitahuje, zatímco jindy ji nesnesitelně dráždí. Dokáže Frances odpustit Jackovi jeho chování a zvládne Jack i přes nepřízeň osudu získat Francesino srdce?... celý text

Přidat komentář

Therria
16.04.2024 5 z 5

Krásná, milá knížka jako stvořená pro klidné letní čtení nebo na povzbuzení do pošmourných, studených dnů. Nejsem odborníkem na Anglii, nicméně prostředí mi přijde dobře vykreslené, chování postav dané dobou, opravdu se mi to líbilo :) Líbí se mi, že knížka bourá představu o jednoduché romantice a že se na konci objevuje něco nečekaného, i že každá z postav dostane svůj konec. Těším se na další knížku z pera autorky. :)

mnohoknih
14.04.2024 3 z 5

Romantický příběh se vším, co k němu patří. Odehrává se v 19.století, takže róby a obleky zde hrají velkou roli. Jít na ples v šatech o 3 palce kratších? Neslýchané. Polibek u skleníku? Zničená čest. Ona jeho nenávidí, on si o ní myslí, že je nafoukaná blbka. Po pár týdnech se pocity změní, i když jim osud do cesty hodí ještě nejeden klacek ve formě odmítnuté ženy a stávky dělníků. Příběh je napsaný čtivě, na to, že je to prvotina opravdu dobře. Škoda jen, že mi oba hlavní hrdinové byli tak nesympatičtí a spíše jsem prahla po informacích o jejich sourozencích. Tak snad v dalším díle.


anovy64
22.02.2024 5 z 5

Velice čtivý a poutavě napsaný příběh, který je protkán nejen romantickou linkou, ale ukazuje i sociální problémy tehdejší doby. Na prvotinu opravdu dobře napsané.

Mišule_11
09.02.2024 4 z 5

Velice si vážím věnování knihy k přečtení od samotné autorky :)

Kapitánova čest je historická romance :) Příběh se odehrává v Anglii a je čtivý! Líbila se mi provázanost rodinných i přátelských vztahů, nejen mezi hlavními hrdiny :)
Jack i Frances mi byli sympatičtí včetně jejich sourozenců. Přičemž i jejich osudy ve vedlejším vyprávění v příběhu najdete :)

Bohužel mě mrzelo, že jsem se nedočkala více chemie mezi hlavními hrdiny. Jejich seznámení bylo ovšem vtipné a rychlé :D Sice v příběhu nechybělo ani napětí, přišel jistý zvrat, ale nakonec bylo i rychle po něm. Jak přišel, tak zase odešel..

Ovšem, ale klobouk dolů, že autorka napsala právě takový příběh! :) A já děkuji za možnost si jej přečíst.

hana1039
26.01.2024 4 z 5

Pokud je táto kniha autorčinou prvotinou,tak klobouk dolů...miluji příběhy z této doby a klidně by mohlo být i pokračování :-))

petulkapeta
24.01.2024 5 z 5

To teda, Čest kapitanovi! Příběh měl vše co by spravny příběh měl mit,no ne?! Romantika,zapletka a nove prostředí, o lodenicich nečtu vůbec často. Další knihu od autorky si nenechám vubec ujit
Jen jedna věc byla pro mě zvláštní a to jmeno bratra,spíš mam to jmeno za dívčí.

Shelzee21
08.12.2023 5 z 5

Z knihy jsem moc nadšená. Líbí se mi, jak je lehce psaná, ale zároveň dokáže odrazit autenticitu té doby. Byla jsem příběhem naprosto vtažená a miluju ho. <3 Úplně, jako kdybych ten příběh sama prožila. Hezky odsýpá, ale zároveň tu není nic zbytečně natahované ani uspěchané. Charaktery postav jsou uvěřitelné a vůbec nejsou ploché - okamžitě jsem se do nich vžila. Víc takových příběhů prosím :)

dominika8192
10.11.2023 4 z 5

Na prvotinu velmi kvalitní.

adela.hol
04.11.2023 5 z 5

Příběh se odehrává roku 1851 kdy mladá Američanka Frances přijíždí spolu se svým bratrem Ashleym do Anglie navštívit své příbuzné. I když se nikdy předtím neviděli, Frances se hlavně těší na svobodu, která ji čeká. Doposud měla za zády svou přísnou matku, která jí určovala, jak by se měla slušná dívka chovat, aby si ji nějaký muž vzal a měl s ní kupu dětí. Frances se tomu ve svých dvaceti letech zatím úspěšně vyhýbá a vůbec ji to netrápí. Jenže osud jí do cesty přivede Jacka Mortimera. Muže, který ji od prvního setkání neuvěřitelně rozčiluje, ale zároveň stejnou měrou přitahuje. Dokáží změnit své původní názory na vztahy a překonat překážky, které jim brání být spolu?

Máte rádi sérii o sourozencích Bridgertonových? Pokud ano, určitě nemiňte tuto knihu, která má velmi podobného ducha. Začetla jsem se hned na první stránce a zároveň bych nepoznala, že se jedná o prvotinu. Tak dobře to bylo napsané a tak dobře se to četlo. Do příběhu vplujete ani nemrknete a postavy si zamilujete.

Frances a Jacka jsem si oblíbila jak jako jednotlivce, tak samozřejmě i spolu. Měli mezi sebou velmi něžnou chemii. K příběhu mi to krásně sedlo a dokázala jsem s nimi procítit ty jejich nevinné pohledy a polibky, kterými vyjadřovali svou lásku. Ještě pomalejší vývoj probíhal mezi Anne a Ashleym, což vzhledem k jeho zraněné duši chápu. A moc bych si přála, kdyby ti dva dostali prostor v nějakém volném pokračování.

Oceňuji i zápletku s Holly a Lukem, která dodala příběhu na dramatičnosti, ale zároveň nebyla zbytečně natahovaná. Zapadla přesně na ta místa, kde byla potřebná a vyřešila se racionálním způsobem. Všechny postavy tu byly charakterově velmi dobře vykreslené, ať už byly kladné, záporné nebo měly přinést do určitých pasáží humor (což se lady Westhamové a jejím dcerám dařilo).

Knihu mohu s čistým svědomím doporučit a rovnou jsem si ji koupila do své knihovny.

kolacky
20.10.2023 4 z 5

Dobře se to četlo a na prvotinu dobře napsané!

PosPol
11.10.2023 4 z 5

Píše se rok 1851 a Frances se svým bratrem Ashleyem odjíždí z rodné Ameriky do Anglie za svými příbuznými. Frances už bylo dvacet let a pokud si brzy nenajde manžela, bude z ní stará panna. Když jde se svojí sestřenkou od věštkyně, cestou praští jistého muže dveřmi přímo do frňáku. Jaké je její zděšení, že tím mužem je kapitán Jack Mortimore - blízký rodinný přítel jejích příbuzných.

Jejich vztah je od začátku napjatý, jiskří to mezi nimi stejně často jako si lezou na nervy, sarkasmus a jízlivost nechybí ani jednomu z nich. Příběh mě opravdu bavil, ačkoliv je lehce předvídatelný a chyběl tam nějaký wau efekt, nevadilo mi to. Vynahradily mi to skvělé hlavní i vedlejší postavy, jejich propracovanost a vazby mezi nimi. Zároveň mě uchvátilo prostředí viktoriánské Anglie, tamní příroda, uchvacující mořské pobřeží, kočáry tažené koňmi a honosná sídla, kde sluhové servírují vybrané pokrmy.

Část příběhu se točí okolo lodí a stavby velmi majestátního parníku. A to mě opravdu moc bavilo, jako bych cítila vůni lakovaného dřeva, viděla pilně pracující dělníky a slyšela ruch velké loděnice. Skvělé bylo i zakomponování otázky otroctví, stejně jako nelehké postavení žen v této době.

Knize dávám 4/5. Prý má být pro fanoušky Bridgertonových, které jsem nikdy neviděla ani nečetla, tak nemohu soudit. Ale za mě jde o skvělou oddechovku, autorka má překvapivě výbornou slovní zásobu a svižný styl psaní. Děkuji autorce za důvěru a poskytnutí knihy :).

LenaWirus
15.09.2023 3 z 5

Moc jsem se těšila - upoutávky s odkazem "pro fanoušky Bridgertonových" mě nepochybně zlákaly. Bohužel to ale vůbec nebylo tak čtivé, jak bych čekala. Všehovšudy se příběh odvíjel přijatelně, předvídatelně (to ale není nutně špatně) a samozřejmě s happy endem, nicméně ženská aktérka byla šíleně otravná a iracionální. Jack sice vypadal ze začátku slibně, po přečtení knihy jsem si ale uvědomila, že kromě jeho zjevného pohledného zevnějšku na něm nebylo vůbec nic zajímavého. Přiznám se, že jsem trochu zklamaná. České autory ze zásady nečtu, jelikož ze zkušenosti většinou stojí za starou belu. Občas výjimku udělám, zde jsem ale znovu zklamala.

mstychov
25.08.2023 5 z 5

Historická romance z Viktoriánské Anglie pro fanoušky Bridgertonových. Přesně díky tomuto poutači na obálce jsem se na knížku neskutečně těšila a jsem ráda, že ještě předčila má očekávání.

Knížka je psaná v ER formě a velice přehledně se v ní střídají pohledy různých postav, takže vždy víme, v čí hlavě zrovna jsme. Jako dva hlavní hrdiny jsem brala Frances a Jacka. Frances se se svým bratrem Ashleym vydává na nějaký čas do Anglie za svými příbuznými, strýcem Edwardem a jeho rodinou. Netuší však, co vše ji tam čeká.

Frances na mě působí jako vzdělaná žena, která má nádherný vztah se svým bratrem. Bývalým vojákem. Jejich pouto mě dojímalo a já si celou dobu říkala, že bych takový vztah mezi sourozenci přála každému. Oba k sobě chovali velikou úctu a dali by za sebe život.

Jack je kapitán a se svým bratrem Alexem konstruuje lodě, což je jejich velkou vášní. Žijou se sestrou Anne, která je hlavou rodiny. Někteří ji přezdívají starou pannou. Já na ní získala úplně jiný pohled. Anne byla naprosto nadčasovou ženou, žijící v mužském světě a starající se o všechny důležité záležitosti. Moc jsem si ji oblíbila. Postupem času se také stává velkou přítelkyní s Frances.

K samotnému příběhu bych ráda napsala, že se četl jedním dechem. Nečekejte žádnou kopii Bridgertonových. V této knize je přidaná hodnota v podobě cestování, návštěvách loděnice, ale i velké škále dramat, která postupně naši hrdinové zažívají. Příběh jsem si maximálně užila a jsem ohromená, jak skvěle je napsaný. Celou dobu mě bavilo sledovat vztah mezi Frances a Jackem, kteří se od začátku nemohli vystát. Jak se osudy hrdinů nakonec vyvinuly? Jakou cestu museli ujít, aby přišli na to, co vlastně chtějí?

Oblíbené věty z knihy: A teď už pojďme, ať se nezačnou bát, že jsme se tu postříleli navzájem.
Já - někdy si myslím, že pan Mortimer je opravdový pirát.
Chceš slyšet pravdu, nebo společensky přijatelnou odpověď?

Fleur213
16.08.2023 5 z 5

Smekám pomyslný klobouk a tleskám! Jestli je tohle prvotina, tak jsem Johanka z Arku. Autorka vládne vyspělým stylem psaní a osvojila si slovní obraty z minulého století. Kniha se četla jako po másle. Čekala jsem vesměs jednoduchý příběh ve stylu "chci tě - nechci tě", jak jsme zvyklí i Bridgertonových, ale tento příběh je mnohem více propracovaný a zajímavý.
Hlavní dějovou linku tvoří sice romance, ale oživují ji další témata. Hlavní hrdinka Frances mi byla sympatická se svojí odvahou, drzostí a sebevědomím, které tak příhodně kopírovalo sebejisté chování kapitána Jacka. Na nějaké ty popisy okolí a oblečení si příliš nepochopím, ale zde se to k dokreslení dobové atmosféry hodilo a díky zajímavosti příběhu jsem to akceptovala.
Vřele doporučuji si knihu přečíst, rozhodně nabídne mnohem více, než jen romantické dvoření a čaje o páté. Dokonce si myslím, že by si některé vedlejší postavy zasloužily své vlastní pokračování.

evineckY
16.08.2023 5 z 5

Kdybych nevěděla, že knihu napsala česká spisovatelka,
vsadila bych cokoli, že tento román psala angličanka a jestli je toto
autorčina prvotina, tak klobouk dolu, to mi věřte.
Skvělý historický román, s originální zápletkou, místy vtipný,
místy vážný a dramatický. Naprosto doporučuji.

Martule44
11.08.2023 5 z 5

Úsměvná, letní romanťárna, kde nechybí intriky, závist i láskyplné vzplanutí. Příběh mi byl sympatický i svou dobou, ve které se odehrává a je velmi pěkně napsaný a čtivý, děkuji :-)

Štítky knihy

Anglie viktoriánská doba romantika historické romance

Autorovy další knížky

Lucie Jehličková
česká, 1988
2023  83%Kapitánova čest
2024  %Falešná lady

Kniha Kapitánova čest je v

Právě čtených2x
Přečtených41x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených2x
Knihotéce58x
Chystám se číst44x
Chci si koupit12x
dalších seznamech1x