Thailo Thailo komentáře u knih

☰ menu

Řbitov zviřátek Řbitov zviřátek Stephen King

Čekal jsem od toho víc. Spoustu lidí tu píše, že se bála. Ke mně bohužel strach nepřicházel, spíš zvědavost a napjatost k okamžiku, kdy se vše vysvětlí. Četl jsem s chutí a ke konci - ejhle - nic jako vysvětlení nepřišlo. Na chvíli jsem tedy na knihu zanevřel a považoval jsem jí za odpad, ale čím víc na ní vzpomínám, tím jí mám radši. Příběh dobrý, dokonalá atmosféra, jen se toho hodně stane a málo vysvětlí.

05.06.2016 3 z 5


To To Stephen King

Je to zdlouhavá a mnohdy nudná kniha, ale i to zřejmě patří k jejímu kouzlu. Já osobně jsem ji odkládal, četl, odkládal a znovu četl tolikrát, že se Smolaři stali téměř součástí mého světa a špatně se s nimi loučilo. První polovinu jsem proklínal autora, že něco takového napsal a sebe, že jsem to koupil. Táhlo se to, každých sto stran se objevila narážka, že brzy vše začne a následně se dalších sto stran nic nedělo. Hned na začátku je šedesátistránková vsuvka s postavami, které se později v knize neobjevují, ani nijak neovlivňují její průběh - to jsem nepochopil...
Nicméně od druhé poloviny vše chytí spád a už se nejde odtrhnout. Temná minulost se vrací, všechny staré rány znovu krvácejí a Smolaři se musí znovu pokusit zabít To.
Když jsem dočetl, nemohl jsem popadnout dech a téměř jsem nevěřil, že něco tak celistvého (v podstatě celý svět, s postavami tak živými, jako jsme my sami) může jen tak skončit. Nicméně stalo se, rád na četbu vzpomínám, ale kvůli všeobecné nudnosti si tu jednu hvězdičku nechám pro lepší díla.

05.06.2016 5 z 5