TetaBára TetaBára komentáře u knih

☰ menu

Policejní stanice Brooklyn Policejní stanice Brooklyn Lawrence H. Levy

Sympatická vyšetřovatelka bojující s mužskou přehlíživostí a všemi omezeními, které ženský život v dané době obnášel. Zároveň člověk malinko nahlédne do historie. Odpočinková knížka. Škoda překladu, který občas vrže, obsahuje terminologické a stylistické neobratnosti. Není to tak strašné, že by se kniha nedala dočíst, ale občas to vyruší.

06.02.2020 3 z 5


Agatha Raisinová a manžel na zabití Agatha Raisinová a manžel na zabití M. C. Beaton (p)

Agatha je milá, drblá, roztomile sobecká, pošetilá, zábavná, věčně zamilovaná, a ještě k tomu se vždycky připlete k nějakému zločinu. Anglický venkov zalidněný osobitými figurkami. Příjemná detektivka, která se dá "slupnout" za jeden večer. Žádný depresívní thriller, odpočinková záležitost.

06.02.2020 3 z 5


Kamarádky na život Kamarádky na život Åsa Hellberg

Promarněná šance. Slibný začátek se rozpliznul do nudného líčení, jak se tři single ženy kolem padesátky (děsně sexy, i když jedna je oplácaná a dvě anorektické) konečně stanou šťastnými, protože najdou ty pravé (úžasně sexy a bohaté) protějšky. Krom toho ještě podědí závratný majetek, takže skutečně jediné, s čím si opravdu mohou dělat starosti je, jak uhnat toho, koho milují. Trocha plytkých omylů (je ženatý- ale ne- to byla jeho sestra/neteř, on si myslí, že ona má snoubence - ale ne, to byl jen pomstychtivý bývalý partner). Zkušené ženy v letech, skvělé ve svých profesích se chovají jako pitomé zastydlé puberťačky. Plno splývajících postav bez vypracovaného charakteru. Ke konci už nesnesitelné čtení. Plytké, překombinované, bez emocí, bez katarze.

02.02.2020 odpad!