superZ superZ komentáře u knih

☰ menu

Pravda o cukru Pravda o cukru Jessie Inchauspé

Kniha je psaná svižně, přehledně a čtivě i pro ty, kteří o fungování těla čtou poprvé. Je zde krásně stručně vysvětleno základní fungování těla v závislosti na cukru, nicméně tato zjednodušená forma má svá omezení. V několika tématech jsem narazila na informace, které až tak úplně nesedí (nevím, jakou měrou přispěl i překlad)
Každopádně to nijak nesnižuje sdělení knihy, kdo má zájem o hlubší porozumění, může si vše snadno dohledat.
Rady a tipy z knihy jsou opravdu snadno aplikovatelné, neomezují a mohou pomoci zbavit se nezdravých návyků a přejít ke stravě, která dělá člověku dobře.

14.02.2024 4 z 5


Rozhodni se být zdráv Rozhodni se být zdráv Jan Vojáček

Kniha je, stejně jako první díl, v mnohém velmi přínosná. Je psaná lehce, čte se velmi příjemně. Je schopna vyvolat hluboké zamyšlení nad tím, co chce sdělit, posléze i nad vlastním zdravím a přístupu k sobě samému. Některé kapitoly jsou náročné na zpracování, představivost a pochopení. Já sama čtu knihu hned podruhé a opět narážím na další maličkosti, další kamínky do mozaiky, které jsem při prvním čtení nepostřehla. Přečtením knihy se nezmění život a zdraví k lepšímu, určitě nepřinese pochopení všech oblastí, o kterých vypráví, protože myslím, že ta kniha najednou ani pochopit nejde. Může ale přinést podněty k zamyšlení a ke změně, což, dle mého názoru, stojí za to.

20.10.2023 4 z 5


Umění být zdráv Umění být zdráv Věra Keilová

Kniha dokáže mnohé předat, záleží na člověku, co si z ní odnese. Je lépe ji číst v klidu, protože téměř každá kapitola vyžaduje zamyšlení. Každá kapitola nese nějakou myšlenku. Bohužel, většina témat je zde zpracována jen povrchově, což mi nestačilo, ale chápu omezený rozsah knihy. Právě toto může asi v mnohých vyvolat pocity vzdoru a nepochopení. Na takové části jsem také narazila, a hlavně zde je nutné zamyšlení, ověřování a další bádání. Nicméně jako přehled bodů vedoucí ke zdraví mi kniha přišla velmi poučná a ucelená, vyvolávající zamyšlení o životě a o zdraví. Zprvu jsem se bála rozhovorové formy, ale i ta byla dobře zpracovaná.

Oceňuji také, že kniha není psána formou "všechno děláte blbě a budete nemocní až nakonec v bolestech umřete" ale naopak na mě působí povzbudivě a pozitivně.

Knihu bych všem vřele doporučovala, ovšem myslím si, že k ní každý musí dospět a být otevřený netradičním názorům a myšlenkám.

03.09.2023 5 z 5


Co s doktorem Co s doktorem Vladimír Vogeltanz

Souhlasím, že je kniha psaná poněkud chaoticky, nicméně hezky popisuje nedostatky oficiální medicíny. Malinko mi chybělo uznání právě této klasické medicíny, jejíž přínos není zanedbatelný. Chápu ale pohed autora. Některé části jsou značně deprimující, je tu výčet negativních situací do kterých se sami dostáváme, ale chybí už, třeba jen příklady, jak žít jinak, jaké jsou ty morální hodnoty o kterých píše. Knihy si ale velmi cením pro její otevřenost a upřímnost.

06.10.2022 3 z 5


Čajový dekameron Čajový dekameron Marie Brožová

Nejprve mě poněkud překvapil způsob, jakým je knížka psána. Vůbec se mi to neslučovalo s představou kouzelného světa, který znám z autorčiných obrazů, ale každý příběh mě nutil přemýšlet, myslela jsem na něj třeba celý den, až se mi to hledané kouzlo ukázalo. Možná ne tak, jak bylo myšleno, ale našla sem jej. A myslím že až si příběhy přečtu znova, najdu zas nějaké další...
Nedokážu přesně říct v čem, ale nějak mi tahle knížka pomohla. A myslím že může pomoct všem, kdo pomoc uvnitř hledají.

31.01.2022 5 z 5