SpeedyWhee SpeedyWhee komentáře u knih

☰ menu

Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

Podle nadpisu jsem od knihy čekala něco jiného než o čem vlastně doopravdy knížka pojednávala. Ale i tak to bylo celkem příjemné překvapení. Nebylo to nic světoborného, ale ani neurazilo. Knížka se rychle četla a do dvou dnů jsem ji měla přečtenou. Na to aby si to ale člověk přečetl znovu to není :) dávám 4 hvězdy jako průměrné knížce

20.07.2023 3 z 5


Šprti & frajeři Šprti & frajeři Kristýna Sněgoňová

Překvapení nakonec .... Ilustrace na posledních stránkách mimozemšťanů:) palec hore

06.01.2023 4 z 5


Rozetmění Rozetmění Jay Kristoff

(SPOILER) Prvních 150 stránek se četlo fakt rychle. Strašně jsem byla zvědavá co se stane dál po druhém díle a bylo to super. Hodně nečekaných zvratů a bojových scén. Pak když se akce uklidnila tak to začlo být velice nudný. Pirátský svět mám moc ráda ale tady mě opravdu nenadchl. Podle mě, kdyby se tyto části vystřihly tak by se nic špatného nestalo plus nadmíru sexuálních scén kde byli narvány kam se to dalo i když se tam zrovna dvakrát nehodili. Přes půlku knížky jsem se opravdu nudila a stálo mě to celkem velké úsilí to celé přelouskat. Až ke konci knížky se konečně zase děj nějak zajímavě rozhýbal a čtení zas bylo příjemnější. K závěru bych chtěla jen říct, že mě zklamal.
SPOILERY:
Celkem se mi líbilo, že se autor nebál zabít nějaký postavy a proto mě zklamalo to finále. Jakože se Ashlin zase vrátila z mrtvýchvstání?! A pak znova i Mia?! To už tu jednou bylo s Trickem ne? Opakovaný vtip není už vtipem :D. Podle mě jě měl nechat zemřít jak sliboval hned na začátku prvního dílu. To že umřela a pak se vrátila jako zabití postavy opravdu nepočítám. Myslím si že by bylo lepší je nechat umřít a pak by se u Výhně všichni potkali a byli by tak šťastný všichni. Trickova osudu mi bylo velice líto a smrt Zatmění mě zasáhla. Ale jinak příběh jako celkově je zajímavý a na nudné části velice čtivý. Nechybý tu ani ten občasný humor a sprosta mluva :)

07.11.2021 3 z 5