Sir Sir komentáře u knih

☰ menu

Anarchokapitalismus Anarchokapitalismus Urza (p)

Konečně se mi podařilo sehnat tuto ojedinělou knihu a hned i přečíst. Jde o publikaci, která přináší úplně jiný pohled na svět ve kterém žijeme. Celé poselství knihy, které je obsaženo v každé kapitole, vysvětluje proč je dobrovolnost lepší než donucení.

Zvláštní hodnocení dvou nových čtenářů registrovaných ve stejný den galtalex666 a artom, kteří zde byli poprvé a hned takové odsouzení. Napadá mne, že jde o účelovost a knihu ani nečetli.

12.05.2018 5 z 5


Dva kapitáni Dva kapitáni Veniamin Alexandrovič Zilber

Tuto knihu jsem četl v roce 1974 , tedy ve svých 14ti letech a četl jsem jí bez přestávky tři dny. Hodně na mě tenkrát kniha zapůsobila a mám z ní dobrý pocit do dnes. Dnes ve světle životních zkušeností a nově přijaté filozofie se jí bojím vzít opět do rukou, abych si ten dobrý pocit nepokazil.

30.12.2013


Dobrodružství v Eridanu Dobrodružství v Eridanu Jiří Brabenec

Nádherná sci-fi robinzonáda.

27.12.2013


Rakouská škola - Tržní řád a podnikatelská tvořivost Rakouská škola - Tržní řád a podnikatelská tvořivost Jesús Huerta de Soto

Nebudu tu dopodrobna popisovat co je možné se z knihy dozvědět, jen popíši svůj dojem co mě kniha přinesla.
- Získal jsem zcela nový pohled na to co je to podnikatelská činnost a zjistil, že podnikání je přirozenou součástí lidstva a nejlépe se mu daří ve svobodné společnosti.
- Zjistil jsem, že podnikatelská činnost vede k uspokojování lidských potřeb a je neagresivní povahy. Toto zjištění je v rozporu s tím, co mě učili ve školách a jak se dnes podnikatelská činnost prezentuje v masmédiích.
- Seznámil jsem se s novým pohledem na svět, který mě byl do tohoto okamžiku utajen. A pochopil jsem proč dochází k ekonomickým cyklům.

Každý, kdo chce chápat svět ve kterém žije, by si měl přečíst z této knihy pár kapitol. Kdo chce chápat víc, měl by tuto knihu pojmout jako učebnici ke svému všeobecnému rozhledu.

17.12.2013