Simira Simira komentáře u knih

☰ menu

Zajatkyně Zajatkyně Sarah Rivens

Ach jo.
Mám dojem, že pojem "dark romance" není výraz, který jsem si pod ním představovala.
Já se tak těšila, když jsem četla anotaci...
Tady vychází tak málo opravdu "DARK romance" (zvrácené příběhy, násilí, drsný sex, uvěřitelné postavy v daném prostředí,...). Přijde mi, že někdo napíše knihu s motivem mafie, hodí na to nálepku dark romance a je hotovo. Přitom hrdina, vůdce mafie, je zamilovaný idiot, který prakticky po prvním pohledu na chudinku v nesnázích či jeho vězeňkyni vyklopí všechna tajemství mafie a hlavní záporák nakonec nějak sám umře nebo ho dostane policie (příklad z knih, které se mi, bohužel, dostaly do ruky).

Zpět ke knize.
Anotace je hodně lákavá. Člověk čeká konečně něco "nového", když uvidí pojem zajatkyně. Ale po chvilce čtení zjistí, že buď neví, co slovo zajatkyně znamená, nebo si říká, že překladatel nevěděl, jak slovo přesně přeložit, nebo autorka neměla představivost a tak si vybrala nějaký známý pojem, kterým označí danou profesi i přesto, že význam slova je o něčem jiném. Jinak si opravdu nedokážu vysvětlit, jak se ze špionky podřízené jedné osobě, ale s možnostmi normální svobodné osoby stane označení "Zajatkyně".
Další smutný aspekt jsou postavy. To raději nebudu rozepisovat, tam bych to viděla na konzultaci s psychiatrem pro oba. A děj knize také nepomohl, protože i když autorka asi měla "dobrou" myšlenku, za mě ten potenciál úplně zabila. Mnohdy scény či chování postav v daných situacích nedávaly smysl. Další věc, co mě mučila, bylo množství stran. Vážně? Bylo nutné často opakovat ty samé myšlenky a poslední cca třetinu knihy vlastně jen natahovat chvíli k "závěru", který chtěla napsat? S takovým počtem stran určitě mohla obsáhnout vlastně vše, co nám chce v sérii sdělit. Otevřený konec prvního dílu tak člověka akorát odradí, protože předpokládám, že další díl bude opět jen natahování a žádná akce či něco zajímavého.

Jdu si raději spravit chuť s Captive in the dark. Tomu já říkám pravá DARK romance se zajatkyní.

19.04.2024 3 z 5


Tři tajná přání Tři tajná přání Nikki Sloane

Už šestá kniha série a přesto není horší (jak to tak u sérií bývá), spíše naopak.
Klasická romantická četba mě nebaví. Nejsem na "slaďáky". Miluju "dark romance ", MM příběhy či fantasy a rozhodně chci sex v knihách (protože v reálu do života taky patří). Tady jsem ale milostnou linku měla ráda, protože tahle autorka prostě umí vymyslet sympatické hrdiny. Navíc dokáže psát čtivě a čtenáře do děje vtáhne.
Sexy chlap, co hraje na cello?
Hrdinka, která se nesnaží zapadnout do společností nastavených škatulek? Neříkám, že je děj nějaké umělecké dílo nebo že to snad není klasická zápletka s předvídatelným dějem. Ale rozhodně to není oddechovka, kterou hned zapomenete. Navíc se nám tam občas mihnou postavy minulých dílů, což potěší. Taru jsme už poznali díky Regan a Silasovi a já dost nadšeně čekala, jak se to bude vyvíjet dál (nechci spoilerovat).
Hlavní bod - tuto sérii si vybírejte, když chcete číst EROTICKOU četbu (jakože číst v posteli, na chvíli probudit kámoše na baterky z nočního stolku a pak dočíst zbytek) . Podle mě má autorka tuto disciplínu (myšleno psaní erotické četby) skvěle zvládnutou. Dokáže člověka nabudit, psát i o nevšedních praktikách či netradičním partnerském uspořádání, ale zároveň z toho není žádné laciné nebo přehnaně nechutné porno. Dokáže rozšířit obzory a nesnaží se pohoršit.

Takto má podle mě vypadat erotická četba. Dostatek sexu, ale i příběh, který nechcete odložit.

19.04.2024 5 z 5


Jsem tu pro tebe Jsem tu pro tebe Lenka Křížová

Nádhera!
Knihy od Lenky jsou vždy tak čtivé, že se nedokážu odtrhnout a miluju je s každou další víc a víc.
Bonus pro mě je, že okolí Dvora , Vrchlabí, Trutnova, HK je pro mě známé a tak si při čtení užívám i trochu vzpomínek a dokážu si prostředí lépe představit.
Každá její kniha má čestné místo v mojí knihovně.
Děkuji a už se nemůžu dočkat dalšího díla.

08.05.2022 5 z 5