Zajatkyně

Zajatkyně https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/529819/bmid_zajatkyne-659d94339ca64.png 3 37 11

Zajatkyně série

1. díl

Románem Zajatkyně Sarah Rivens prorazila do světa literatury, a to jak ve svém domovském Alžírsku, tak ve Francii i jinde ve světě. Tato temná romance dostojí svému názvu a udrží čtenáře v „zajetí“ svých řádek od začátku až do konce. Dvaadvacetiletá Ella Collinsová už šest let pracuje coby zajatkyně jistého Johna, kuplíře, který krásnou dívku využívá k výdělku. Johnovi se však naskytne příležitost ji prodat novému pánovi, a tak se Ella ocitne ve službách vůdce mafiánského gangu Scottových. Ashera Scotta. Ella nechce být jeho zajatkyní, Ash nechce být jejím pánem, a přesto spolu musí pracovat. Nikdy dřív by si Ella nepomyslela, že se jí někdy zasteskne po Johnovi. Nikdy dřív by ji nenapadlo, že lze zažít ještě větší peklo. Kdo je Ash? A kdo je Ella? Býval Ash skutečně jiný, jak Elle stále dokola opakuje Kiara? Jak dlouho potrvá „přijímací období“? Skončí vůbec někdy? Dokáže Ella spatřit skutečného Ashe a Ash skutečnou Ellu? Může se ve světě zbraní a drog zrodit i jiný cit než nenávist?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

Captive


více info...

Přidat komentář

MichaelaJan
dnes 3 z 5

No myslela jsem, že to bude o chlup lepší … Nebylo to úplně marné, ale co to rozhodně nebylo - DARK ROMANCE … tahle nálepka se sem úplně nehodí … místy jsem byla zmatená, ale určitě jsem strašně zvědavá, jak tohle dopadne, takže ani moje rozporuplné emoce mi nejspíš nezabrání si přečíst další díl ;)

snilek.holka
23.04.2024 3 z 5

Na tuhle knihu jsem se tak strašně moc těšila, až mě vlastně trochu zklamala. Plno věci mi úplně nedávalo smysl a to mě proste neustále vytrhávat z příběhu. Ale jsem zvědavá jak to bude pokračovat a doufám ze s další knihou se autorka trochu zlepší.


Simira
19.04.2024 3 z 5

Ach jo.
Mám dojem, že pojem "dark romance" není výraz, který jsem si pod ním představovala.
Já se tak těšila, když jsem četla anotaci...
Tady vychází tak málo opravdu "DARK romance" (zvrácené příběhy, násilí, drsný sex, uvěřitelné postavy v daném prostředí,...). Přijde mi, že někdo napíše knihu s motivem mafie, hodí na to nálepku dark romance a je hotovo. Přitom hrdina, vůdce mafie, je zamilovaný idiot, který prakticky po prvním pohledu na chudinku v nesnázích či jeho vězeňkyni vyklopí všechna tajemství mafie a hlavní záporák nakonec nějak sám umře nebo ho dostane policie (příklad z knih, které se mi, bohužel, dostaly do ruky).

Zpět ke knize.
Anotace je hodně lákavá. Člověk čeká konečně něco "nového", když uvidí pojem zajatkyně. Ale po chvilce čtení zjistí, že buď neví, co slovo zajatkyně znamená, nebo si říká, že překladatel nevěděl, jak slovo přesně přeložit, nebo autorka neměla představivost a tak si vybrala nějaký známý pojem, kterým označí danou profesi i přesto, že význam slova je o něčem jiném. Jinak si opravdu nedokážu vysvětlit, jak se ze špionky podřízené jedné osobě, ale s možnostmi normální svobodné osoby stane označení "Zajatkyně".
Další smutný aspekt jsou postavy. To raději nebudu rozepisovat, tam bych to viděla na konzultaci s psychiatrem pro oba. A děj knize také nepomohl, protože i když autorka asi měla "dobrou" myšlenku, za mě ten potenciál úplně zabila. Mnohdy scény či chování postav v daných situacích nedávaly smysl. Další věc, co mě mučila, bylo množství stran. Vážně? Bylo nutné často opakovat ty samé myšlenky a poslední cca třetinu knihy vlastně jen natahovat chvíli k "závěru", který chtěla napsat? S takovým počtem stran určitě mohla obsáhnout vlastně vše, co nám chce v sérii sdělit. Otevřený konec prvního dílu tak člověka akorát odradí, protože předpokládám, že další díl bude opět jen natahování a žádná akce či něco zajímavého.

Jdu si raději spravit chuť s Captive in the dark. Tomu já říkám pravá DARK romance se zajatkyní.

Bryel
17.04.2024 2 z 5

„Když se nacházel v takovém stavu, bála jsem se jeho slov i jeho chování. Ještě víc jsem se ale obávala jeho mlčení."

DARK rozhodne, ale ROMANCE si nejsem úplně jistá. Hodně za vlasy přitažený vztah (bývalé sexuální) otrokyně a jejího pána. Temnota a mafie.
Knihu bych rozdělila zhruba na dvě poloviny. Z té první jsem byla zoufalá. Vše bylo špatně - nezáživný příběh, často postrádající logiku s velice pomalým tempem. Postavy, které mě permanentně rozčilovaly. Hlavní hrdinka Ella je naivní hloupá husa (i když oběť okolností), kterou hlavní hrdina krutě ponižuje a vysmívá se jí.
Hlavní (anti)hrdina Asher, tak jako ho Ella celou knihu nazývá, je uzavřený psychopat, který asi není až tak špatný, dokud se nedostane do jedné místnosti se svou zajatkyní. Brutalita a žádná chemie.
Druhá polovina knihy, kde už jsou náznaky solidní interakce mezi postavami, je mnohem lepší, vtipnější a čtivější. Konečně se objeví taky trocha akce a napětí. Už jsem byla optimističtější, když se přiblížil prapodivný závěr a můj názor znovu upadl.
Je v této knize jediná postava, která se chová logicky, normálně, dospěle? Ne, není.
Nejspíš by bylo lepší, kdyby nebylo vyprávěno z jediného pohledu (toho nejvíce naivního). Okolnosti spousty události mi jsou záhadou. A nejsem si vůbec jistá, jestli je chci pochopit s pokračováním.. S přivřenýma očima hodnotím 2,5*

Aires
15.04.2024 4 z 5

Tygr v zoo, Asher Scott a mafie mají jednu věc společnou. Podejte jim prst a ukousnou vám celou ruku. Vezmou si kus vás a už vám ho nikdy nevrátí. A myslet si cokoliv jiného, je naivní...

Jasně tygr je možná vegetarián jako Edward ze Stmívání a vražedný mafián je vlastně hodný kluk co jen potřebuje lásku. Celá tahle knížka je zoufale naivní. Přitažená za vlasy, ale taky nesmírně chytlavá.

Ella se neumí ani podepsat, pojem zajatkyně je úlet, akční scény a jiné úvahy tu postrádají logiku. Hodně je z toho cítit nedozrálost příběhu z Wattpadu.

I tak se ale neubráníte a těm dvěma budete zoufale přát lásku a šťastný konec. Nebo alespoň kontakt na dobrýho psychiatra. Dostanou vás tím jak zběsile tápají ve tmě a nemůžete jim nepřát, ať si navzájem vyléčí své zraněné duše.

JennyD
14.04.2024 3 z 5

Je hodně znát, že to je psané původně na wattpad. Je to místy naivní, některé gangsterské scény nedotažené. Ella mě občas tou svojí naivitou až rozčilovala, já bych pana psychopata hlavně na konci knihy kopla do p... ALE! i přes to mě ta knížka chytla a nepustila, dokud jsem ji nedočetla! Opravdu se těším na další díl.

Terezzie
12.04.2024 5 z 5

Přečteno jedním dechem !
Miluju dark romance a tahle mi vážně sedla. Trochu jsem se obávala , když jsem četla nějaké recenze i když jich zatím mnoho není ale jsem o to víc rada , že jsem na ne nedala a knihu si přečetla .
Nemohla jsem se odtrhnout!!!
Četlo se to samo , bylo to svižné, akční, napínavé , tajemné , vzrušující !
Vzhledem k tomu , že bude dle všeho pokračování , tak jsem nebyla ze závěru nijak zklamaná jen z toho , že proboha živýho jak dlouho budu čekat na další díl? ! Potřebuji ho hned teď !!
Příběh je zahalený mnoha tajemstvím a intrikami, kterým postupně přicházíte během čtení na kloub ale ono se to dle mého všechno ještě poradně vybarví v dalších dílech ! A spisovatelka teda má nervy a talent ! Já jsem se ani chvíli nenudila, čekala jsem co teď a co pak,proste za mě fakt povedený kousek do mé knihovny . Začátek byl trochu drsný ale chce to vydržet s nervem, hlavní hrdina je sice pěkný parchant ale pod tou vrstvou ledu je to chlap na správným místě nebo v to aspoň doufam , ze to tak bude v dalším díle . Obě hlavní postavy jsou zlomené a ztrápené duše , které čekají na vysvobození ale musí si k sobě ještě chvíli hledat cestu ale už teď vědí , že to co mezi sebou našli je silné osudové pouto. Člověk si k nim musí najít cestu hlavně k Ashrovi, ten o sobě v tomto díle moc neřekl je pořád zahalený tajemstvím a mě hrozne zajímá co bude dál a to čekání na další díl mě zničí :D
Toť moje pocity z právě dočtené ZAJATKYNĚ!
Děkuji a doporučuji !

Rudana
09.04.2024 3 z 5

Jiskřivé scénky spisovatelka umí psát bez toho by to bylo o ničem. Chování Ashera je někdy nepochopení, si říkáte co?
Zajatkyni si představuji jinak a viděla bych to na jiný název knihy.
Zajímá mne jak se to bude dál vyvíjet.

petra1396
07.04.2024 1 z 5

celé to bylo takové divné
nemastné neslané, nedařilo se mi pořádně začíst
nevím jestli to bylo překladem - už jen pojem "Zajatkyně"
byl hodně divný
nechám na každém, ať si udělá názor, ale mě to tedy vůbec nesedlo
moje představa dark romance je úplně jiná

Fidibus
06.04.2024 3 z 5

(SPOILER) Není to špatné, i když je tam spousta nelogických a naivních věci. Oba si jako polepší z prodejné dívky a má sloužit oraganizaci a jemu. Ovšem proč pojem zajatkyně,když je něco mezi služkou, milenkou a agentkou? Vývoj vztahu mezi nimi drsný, ale uvěřitelný. Ale pokud byl šéf, nemusel si ji nechávat... Jejich stíny minulosti je sblíží, jenže ona postupně zjišťuje, kdo za tím stojí, a on se začne o ní bát. Někdy je Ella fakt naivní, bohužel i mafiáni, viz pes nebo akce hospodyně . No, a že se objeví Isobel i William, je jasné předem. Od půlky dost natahované, např. hledání Ashera, pak po přiznání čekáme, co bude. A odjezd a další díl. Mohlo to být lepší.

Moniska2410
01.04.2024 3 z 5

Anotace mě tak navnadila, že moje očekávání byla asi moc veliká.

Upřímně větší část knihy jsem se nudila, některé dialogy byly navíc (nemusím číst jak se hodiny malují, česají a oblékají) a občas mi přišli dost chaotické.

Mám načteno v tomto žánru nemálo knih, ale tohle si v určitých úsecích na dark romanci tak nějak hraje.

Asher byl idiot, možná sexy, ale pořád idiot. Nevěděl pořádně co chce a to byl prosím kápo. K Elle se choval v určitých momentech jak nevyzrálý puberťák.

Ella byla silná hrdinka a na to čím si prošla, tak nezahořkla vůči ostatním.

Z hlavnich hrdinů nesála žádná chemie, bylo to takové celkově toporné.

Oni i ostatní postavy mi přišli slabý, nedodělaný, nemastný, neslaný.

Konec mě ale navnadil a já se do dalšího dílu určitě pustím, protože chci vědět jak to mezi Ashrem a Ellou dopadne.

A tak nějak i doufám, že bude lepší než tento.

Autorovy knížky

Sarah Rivens
alžírská, 1998
2024  61%Zajatkyně

Kniha Zajatkyně je v

Právě čtených4x
Přečtených40x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce83x
Chystám se číst130x
Chci si koupit41x
dalších seznamech3x