Jsem tu pro tebe

Jsem tu pro tebe https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/494993/bmid_jsem-tu-pro-tebe-aUP-494993.jpg 5 87 32

Mikuláš si v minulosti prožil ošklivé věci. Nyní nastupuje jako opravář, zahradník a kluk pro všechno na horské chatě v Janských Lázních a cítí se tu od začátku jako doma... a nic na tom nezmění ani fakt, že šéfův syn má problém s tím, že je homosexuál. I když se časem ukáže, že jeho nenávist není tak velká, aby se nedala obrátit v lásku, i on prožil něco, kvůli čemu se drží zpátky. Navíc se vrátí stíny z Mikulášovy minulosti ve chvíli, kdy to vůbec nečeká, a musí řešit věci, které považoval dávno za uzavřené...... celý text

Přidat komentář

pleybe
15.01.2024 4 z 5

Jsem tu pro tebe byla první kniha, kterou jsem od této autorky četla. Snad i proto, že jsem její tvorbu neznala, jsem neměla žádná očekávání a zůstala jsem mile překvapena. Knížka byla velmi čtivá, příběh svižně ubíhal a musím ocenit i originální nápad a domácí (české) prostředí.

Romantická linka staví na "hate to love" a oba hrdinové se při vzájemném sbližování musí potýkat se svými traumaty z minulosti. Právě ta nashromážděná traumata z dřívějších vztahů na mě působila trochu překombinovaně, na druhou stranu se však musí autorce nechat, že s takto rozdanými kartami dokázala pracovat věrohodně a zapojila do sbližovacího procesu i vzájemné léčení ran z minulosti, což ve mně jen umocnilo dojem, že k sobě oba protagonisté prostě patří.

Knížka je skvělé oddechové čtení. Přestože se dotýká vážnějších témat, autorka při jejich rozebírání zvolila zlatou střední cestu, takže vám problémy hrdinů zrovna nedrásají duši, ale zároveň nejsou popsány pouze po povrchu a tím pádem působí uvěřitelně a jako součást osobnosti jednotlivých postav. Na své si přijdou i milovníci podrobněji popsaných sexuálních scén, jež se v příběhu vyskytují poměrně často, avšak vždy v adekvátní míře popisnosti a bez zbytečné vulgarity nebo lascivnosti.

IroKlára
11.01.2024 5 z 5

Další knížka a opět jsem si ji užila... Mám další oblíbenou spisovatelku


Slunečnice322
11.12.2023 5 z 5

Moje druhá kniha od autorky a jestě lepší než první!

dooky
18.09.2023 4 z 5

Knihy od autorky mám ráda. Čtou se lehce, i když na pozadí bývá nějaký temnější problém. Nemůžu říct, že by mě tento příběh vystřelil do nebe, ale jako zpříjemnění jednoho večera mohu jen doporučit. Budu se moc těšit na další příběhy.

lucie3944
13.09.2023 5 z 5

Jsem absolutně spokojená. Víc k tomu není co říct.

Jita160
11.09.2023 5 z 5

V tomto již třetím gay romantickém příběhu měli oba kluci opravdu hodně naloženo.
Alexandr byl poškozený zvenku a Mikuláš uvnitř. Potlačovaná sexualita dala zabrat hlavně Sašovi ,který byl jak mezi dvěma mlýnskými koly. Prostě láska k těmto dvoum přišla naprosto nečekaně a oba museli hodně zabrat,prolít potoky slz aby došli k tomu vytouženému... a žili spolu až na věky.
Rozhodně tuto autorku si zařadím mezi své oblíbené a netrpělivě budu očekávat její další knížky ,který mě neskutečně chytly za srdce.

Lassair
02.09.2023 5 z 5

Od Lenky jsem četla všechny tři knížky a tahle mi sedla nejvíc. Oba měli své jizvy, jeden na duši, druhý fyzické a oba k sobě postupně hledali cestu, to vše v objetí hor a chaty. Můj dojem po dočtení byl, že aspoň někde je svět, jak má být a že život je takový, jaký si ho uděláme...

Danago
19.08.2023 5 z 5

Třetí kniha od autorky a snad ještě lepší než první dvě. Lenka Křížová prostě toto téma umí. Dokáže vyvolat ve čtenáři neuvěřitelné množství emocí, které tu hrají hlavní roli. Při čtení se mi svíralo srdce. Romantické knihy tohoto typu mě baví daleko víc než běžná romantika, která je vlastně stále stejná.
Příběh je hlavně o pocitech , erotika je zde lehce naznačená což já osobně mám mnohem raději.
Velmi doporučuji.

Luciee113
26.06.2023 5 z 5

Jako když vám v kině dají místo pytlíku popcornu, pytlík emocí.... ne pytlík, ale rovnou celej pytel. Neuvěřitelný! Jako by jste letěli na klouzačce plné pocitů, lásky, chtíče, zmatku, důvěry... v té knize bylo naprosto vše.... Úžasný! Smekám klobouk, tleskám a těším se na další pecku;)

tittanie
18.06.2023

Od autorky jsem četla všechny knihy a až teď jsem si všimla, že ekniha vychází rok po papírové verzi, to mi vysvětluje, proč není jako ekniha v knihovně hned.
Autorka umí psát. Kniha se čte rychle, ale tahle kniha měla nějak kostrbatý začátek. Možná mi i přišlo, že gay tématika je prosazována moc na sílu.

Rainbowdreamer
12.06.2023 5 z 5

Lenka Křížová mě opravdu baví, stává se z ní Paní Spisovatelka, mám pocit, že každá další knížka je stále lepší. I když jde o oddechovou literaturu, moc dobře napsaný příběh, nemohl jsem se od knížky odtrhnout. A na mnoha místech se mi draly slzy do očí. Typická gay romance, ale městské a studentské prostředí typické pro většinu podobných knih je zde osvěžujícím způsobem nahrazeno horami a manuálně pracujícími hlavními hrdiny.

katerina0952
25.05.2023 5 z 5

Autorka by si zasloužila větší pozornost. Pro mě špička mezi současnou queer literaturou a ještě ke všemu českou. A právě tahle knížka se mi od Lenky Křížové zatím líbila nejvíc.

Nuttelka
11.05.2023 5 z 5

Lenka opravdu umí skvěle a nenásilně psát gay romance.. Mikuláše si zamilujete na první pohled - na první písmenko a Alexandra až asi na 3. pokus :-) Mikuláše pěkně potrápil, ale na konci knihy vše odpuštěno. Opravdu velké mínus, že je příběh krátký, ráda bych s kluky pobyla o něco déle. Všechny jejich emoce a city jsem prožila s nimi a to mám na těchto příbězích ráda.. že mě chytí za srdce. A přezdívka "Palomino" .. krása..

LucySmile
10.05.2023 5 z 5

Krásná kniha! Nádherný příběh, sympatické postavy a kniha se dobře četla. Škoda jen, že je tak krátká. Těším se na další autorčiny knihy a všem tuto doporučuju!

Gaabii
06.05.2023 5 z 5

Příběh se mi moc líbil, bavil mě od začátku do konce. Bohužel je kniha krátká a já bych chtěla delší, ať si můžu oba kluky více vychutnat. Leni, pište více a více, už teď se těším na další dobrodružství! A těším se, až poznám osobně i Kamila.

maca1245
23.03.2023 5 z 5

Opět jako u prvních dvou dílů si hrdiny zamilujete. I když Sašu bych někdy rád proplesknul. Je pravdou, že jak příběh pokračuje začínáte ho chápat. Odpočinková četba, která uteče ani nemrknete. Jedno malé plus je tam propojení s předchozími díly, které jsem trochu očekával v druhém díle.

Gaabii
16.03.2023 5 z 5

Vůbec tuto knihu nemůžu sehnat, nevíte, proč není normálně v prodeji jako ostatní knihy? Děkuji

terryaknihy
10.08.2022 4 z 5

Oproti autorčině prvotině mi přišel příběh trochu slowburn, ale díky tomu jsme měli čas poznat blíže obě hlavní postavy. Každá má nějakou minulost a nějaké neduhy. Co oceňuje je to, že příběh se netočí pouze kolem romantiky a lehké erotiky, ale zabíhá do náročnějších témat (alkoholismus, trauma, rodinné problémy…), takže příběh má své poselství .
Dar z nebe byl obohacen o obrázky souhvězdí a ani zde nám nechybí hezké jemné obrázky pro dotvoření příběhu.
Až na mé počáteční problémy se začíst, lehce se zorientovat a utvrdit v postavách (Kamil je dobré číslo), se mi kniha hezky četla a těším se na další autorčin počin .

TomTomis
27.06.2022 5 z 5

Četlo se mi to jedním dechem... Svižné, romantické... Jako vždy položena na hře zpočátku nesnášejících se jedinců. Odpočinková kniha, v této kategorii 5/5 :)

mysak518
26.06.2022 5 z 5

autorka nezklamala knížka se četla dobře zajímavý děj těším se na další knihu od ní