Silveretta Silveretta komentáře u knih

☰ menu

Zenový kompas Zenový kompas Seung Sahn

Jako u hodně "guruů", i tady jde o krásnou teorii a radám, vedoucím k osvícení. Kniha je to pěkná. Ovšem jak mohu jen trochu respektovat člověka, který po několika letech v USA není schopen zvládnou angličtinu alespoň na základní úrovni? Sledovat jeho videa je trápení, plynnější angličtinu s jasnější výslovností zvládá i český středoškolák, co v cizině nikdy nebyl.

30.04.2022 2 z 5


Veganská kuchařka Veganská kuchařka Cinzia Trenchi

Kniha, kde je jen minimum receptů, zato velká spousta popisu základních potravin (co je cizrna, co je sušené ovoce), mnoho fotografií, volné stránky pro poznámky...graficky krásně zpracovaná, leč zbytečná kniha. Naprosto.

02.09.2020 odpad!


Můžeš vše, co chceš Můžeš vše, co chceš Katy Yaksha (p)

Tuto knihu jsem víceméně přečetla celou, až na nějaké poetické pasáže autorky a přišla mi hloupá, nezajímavá. Věřím jí, že žije život, který má ráda, ale do psaní motivačních knih by se pouštět neměla.

26.07.2020 1 z 5


Kniha prodlužující život Kniha prodlužující život Sergej Nikitin

Autor, doktor z oboru psychiatrie, má v něčem pravdu, například, že někteří léčitelé využívají jen manipulace s našimi emocemi, o lidské tvorbě jakožto prostředkem pro udržení duševního zdraví, zbytečnosti vitamínových doplňků...ovšem některé věci jsou více než zarážející. Mluvit o józe jako o nicnedávajícím systému, který je spíše škodlivým, o meditacích jako technice"neznalců a hlupáků", protože omezují intelekt...o vegetariánství prohlášuje to, že způsobuje vyčerpání organismu atd. a to vše ze správného autorova přesvědčení a údajných vědeckých studií, které nelze dohledat.

12.05.2019 1 z 5