Shuma Shuma komentáře u knih

☰ menu

Kvak a Žbluňk se bojí rádi Kvak a Žbluňk se bojí rádi Arnold Lobel

Kniha je obsahově krásná, ilustrace kouzelné. Když však srovnáte předchozí vydání, tak uvidíte, že kniha je sice stejně tlustá, ale díky širokému řádkování obsahuje polovinu textu. Navíc spoustu tiskařských chyb. To není chybou autora, ale klesající kvalitou zpracování nakladatelství Albatros.

15.10.2021


Pohádkové příběhy ze šumavských hvozdů Pohádkové příběhy ze šumavských hvozdů Vladimír Štindl

Obsahově otřesné čtení. Jedno klišé za druhým. Rušivé rozpory. Např. Hejkal jde lesem a ochutnává borůvky , ostružiny a listy medvediho česneku. Autor viděl les zřejmě z rychlíku. Listy medvediho česneku v lese uvidíte tak do konce května a ostružiny lze jist tak nejdříve v srpnu. Ukázka toho, že knihu může napsat každý.

16.06.2019 odpad!


Dubánci - příběhy jednoho roku Dubánci - příběhy jednoho roku Leona Šťastná

Knihu jsem zakoupil jelikož ilustrace (fotografie) Dubánků jsou opravdu překrásné, originální a nelze jim nic vytknout. Panu Václavkovi tleskám a kniha za jeho práci může získat pět hvězdiček. Když však zapomeneme na ilustrace a věnujeme se textu, tedy jednotlivým příběhům, tak ty jsou až zarážející. Zarážející je obsah, který postrádá hodnotný, důvtipný příběh, kouzlo a knihu jako celek kazí. Nejsem člověk, který by kritizoval něčí práci a většinou píšu hodnocení jen těch knih, které se mi líbí a nadchnou mě. U této knihy lituji, že jsem si ji zakoupil. Příště navštívím kamenný obchod, začtu se a nenechám se zlákat pouze nádhernými obrázky figurek. Tak krásní Dubánci by si zasloužili kouzelné příběhy a ne infantilní snůšku textu bez fantazie. Navíc příběhy jsou psány poněkud laciným jazykem, nebo jak to popsat. př. "To vytáčí špačky". Proboha, vždyť jsou to příběhy pro malé děti! Já se i styděl to synovi číst. Tímto se omlouvám autorům a vy se omluvte ilustrátorovi.

07.02.2018 1 z 5


Návrat Krále Šumavy Návrat Krále Šumavy David Jan Žák

Velice zdařile napsaná kniha. Doporučuji všem a zejména těm, kteří minulý režim nepamatují. Je to napínavé, pěkně a zodpovědně zpracované z důvěryhodných zdrojů. Děkuji panu Žákovi, perfektní práce.

18.03.2017 5 z 5


Tajnosti indické Tajnosti indické Paul Brunton

Skvělá kniha, doporučuji všem k přečtení.

13.01.2016 5 z 5


U dveří zazněl zvonek U dveří zazněl zvonek Rex Stout

Vtipně napsáno, nic neni nesmyslně vytrhující z reality. Napínavé hezké čtení.

02.12.2015