Shinon.online Shinon.online komentáře u knih

☰ menu

Božský bastard Božský bastard Christina Lauren

Knížku jsem přečtla během pár hodin. Autorka má skvělý smysl pro humor a její styl psaní mi vyhovoval tak moc, že se to četlo skoro samo. Líbilo se mi, že byl příběh psaný z pohledu obou hlavních postav.

Hlavní postavy jsem si oblíbila i přesto, že se Benett choval ze začátku jako pitomec. Chloe byla ale jeho rovnocenným soupeřem a to jejich popichování mě občas i pobavilo.

Nedoufejte v žádnou napínavou zápletku nebo hlubší příběh. Kniha nabízí přesně to, co od takového žánru čekáte. Spoustu sexu. Zhodnotila bych to jako takovou skvělou oddechovku, kterou nebudete chtít odložit.

18.10.2022 4 z 5


Červená, bílá a královsky modrá Červená, bílá a královsky modrá Casey McQuiston

Klasická hate-love jen s trochu rychlejším spádem, důležitějšími problémy a spoustou orálního sexu na nejrůznějších místech.

Vzhledem ke společenskému postavení hlavních hrdinů je jasné, že se příběh bude točit kolem politiky. Na můj vkus jí tam bylo opravdu a zbytečně moc. Jako čtenáře mě zajímala spíše romantická příběhová linka mezi Henrym a Alexem. Místo toho jsem se nudila u zdlouhavých kapitol, ve kterých se řešili jen americké volby, politická kampaň a další podobné věci.

Chyběl mi tam ten postupně rozvíjející se vztah. Bylo to všechno strašně moc rychlé, včetně erotických scén. Autorka nešetřila ani vedlejšími postavami. Byly sice pěkně promyšlené, ale na mě jich tam bylo už moc. Občas jsem v tom měla zmatek.

Co se mi líbilo, byla jejich emailová korespondence. U toho jsem se i zasmála, na rozdíl od zbytku knihy, kde mi některé vtipné pasáže vůbec vtipné nepřipadaly. Kdyby byla knížka o pár stran kratší a místo voleb se zaměřila více na vztah mezi hlavními hrdiny, líbila by se mi mnohem víc. Teď už vím, že si ji znovu nepřečtu.

17.10.2022 1 z 5


Pamatuj na smrt Pamatuj na smrt Aleš Novotný

Hned na první pohled mě zaujala nádherná obálka, která dokonale vystihuje ponurou atmosféru celého příběhu. Stejně tak ilustrace oddělující jednotlivé části knihy. Tohle se opravdu povedlo!

Autor má velmi bohatou slovní zásobu a dokáže skvěle popsat prostředí, pocity i atmosféru. Kniha byla čtivá, napínavá a děj do detailů promyšlený. Konec byl jedno velké překvapení. Za krátké kapitoly má u mě autor plus. Vraha jsem neuhádla, tak snad příště.. :)

17.10.2022 4 z 5