Sargon Sargon komentáře u knih

☰ menu

Enderova hra Enderova hra Orson Scott Card

Knihu jsem přečetl jedním dechem, totiž, ráno jsem nasedl do vlaku a pak skoro zapomněl přestoupit do jiného a než jsem odpoledne dojel domů, kniha byla za mnou. Byl to pro mne opravdu strhující, nezvyklý příběh, zvláště vykreslování Enderových pocitů a jeho vnitřní proměny. To, že nebylo zapomenuto na teorii relativity mne potěšilo, i když fyzika mohla být více promyšlená. Stejně si ale zaslouží 5*.

25.01.2016 5 z 5


Cena, kterou zaplatíš Cena, kterou zaplatíš Joseph Fadelle

Velmi dobrá, čtivá kniha. Nemohl jsem se od ní odtrhnout. Seznamuje čtenáře jak s napínavým životním příběhem, tak ho poučuje o kruté realitě islámského blízkého východu. Za mě jedna z nej knih poslední doby.

17.01.2016 5 z 5


Vychoval mě gangster Vychoval mě gangster Père René-Luc

Pro mě jedna z nejvíce čtivých knih posledních let. Pohltila mne a nepustila, dokud nebyla ten samý večer, resp. brzy nad ránem dočtena. Autor vypráví svůj velmi poutavý příběh, od jeho dětství v nekompletní rodině zužované problémy přes jeho obrácení a cestu ke kněžství až po jeho působení s Danielem Angem v dětech světla.
Kniha je psána jednoduchým jazykem, neschovává se za složité teologické disputace, ale právě proto upoutá. Je jednoduchá a přitom předává silné svědectví, které se dotýká srdce. Je vyvážená, psaná jak s humorem a s nadhledem, tak i nebojácně a s hlubokým vhledem, co se vážných otázek týká.
Zkrátka, nemám žádné výtky, pouze chválu.

08.01.2016 5 z 5