Vychoval mě gangster

Vychoval mě gangster https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/185173/vychoval-me-gangster-185173.jpg 4 36 8

Nic nenahrávalo tomu, že se kdy René-Luc stane knězem. Svému povolání byl ještě na hony vzdálen i onoho podzimního večera v listopadu roku 1979, kdy byl svědkem toho, jak se jeho nevlastní otec uprostřed ulice zastřelil; právě ho propustili z vězení. Tento traumatický zážitek navazuje na léta bouřlivého dětství. René-Luc, který vlastního otce vůbec nepoznal, se rychle stává mladistvým zločincem - navzdory lásce své matky, která se ze všech sil snaží obstarat pět dětí. Cesta z kopce se zarazí až tehdy, když se setká s kazatelem Nickym Cruzem, bývalým vůdcem newyorského gangu Portorikánců (srov. Wilkerson, Dýka a kříž nebo Utíkej, malý, utíkej). Vyslechne jeho svědectví o setkání s Kristem a zasáhne ho Boží milost, takže se rozhodne změnit svůj život a odevzdat ho Bohu. Setkává se s hnutím charismatické obnovy a postupně je získán pro novou evangelizaci: spolu s otcem Danielem Angem a dalšími jede povzbudit křesťany do válkou zmítaného Libanonu, svědčí o své víře před tisíci mladými, zakládá jednu z prvních katolických rockových kapel ve Francii a stává se duchovním synem Jana Pavla II. Roku 1994 je vysvěcen na kněze. Hledá a nalézá i svého fyzického otce. Knížka Vychoval mě gangster je strhujícím příběhem víry a naděje, který potvrzuje, že Boží milost umí psát rovně i po křivolakých řádcích.... celý text

Žánr:
Náboženství , Literatura naučná , Biografie a memoáry

Vydáno: , Karmelitánské nakladatelství
Originální název:

Dieu en plein coeur , 2008


více info...

Vesper001
Vesper001
04.08.2020 2 z 5

Netvrdím, že kniha René-Luca je špatná a jeho životní zkušenost neautentická, ani že mě nic z jeho vyprávění neoslovilo. Jen postrádám v jeho knize upřímnost – zvlášť ve druhé části, v níž se zdá, jakoby jeho život s Bohem neměl sebemenší trhliny, on sám nezažil žádnou krizi víry a ani v kněžské profesi nikdy nezaváhal. Snad takoví lidé existují, a přeju jim to, ale domnívám se, že pro člověka, který s náboženstvím více či méně zápasí a o krize nemá nouzi, bude tato kniha spíš rozčarováním nebo možným zdrojem frustrace. I když člověk konečně vyrazí po správné cestě, ne všechno je rázem skvělé.

Hesiona
Hesiona
10.07.2020 4 z 5

Zajímavá biografie. Co všechno může člověka ovlivnit na jeho cestě k cíli. I když je tím člověkem kněz.


Opatov
Opatov
01.12.2019 5 z 5

Matka a 5 sourozenců to v 70. letech minulého století neměli jednoduché. Děti dokonce na určitou dobu skončily v dětském domově. Poté co se uvolnilo matčino dědictví, žije rodina pohromadě ve vlastním hotelu, který bohužel není pojištěn proti požáru.
Mladý Luc se vydává na cestu zločinu, ale překvapivě se díky událostem obrací k Bohu a jeho život se ubírá naprosto neuvěřitelným a hlavně nečekaným směrem.
Četla jsem kdysi podobnou knihu o boxerovi. Neuvěřitelná změna v myšlení člověka, hrozně zajímavý příběh vyprávněný úplně obyčejným, ale strhujícím způsobem. Moc se mi líbilo.

Sargon
Sargon
08.01.2016 5 z 5

Pro mě jedna z nejvíce čtivých knih posledních let. Pohltila mne a nepustila, dokud nebyla ten samý večer, resp. brzy nad ránem dočtena. Autor vypráví svůj velmi poutavý příběh, od jeho dětství v nekompletní rodině zužované problémy přes jeho obrácení a cestu ke kněžství až po jeho působení s Danielem Angem v dětech světla.
Kniha je psána jednoduchým jazykem, neschovává se za složité teologické disputace, ale právě proto upoutá. Je jednoduchá a přitom předává silné svědectví, které se dotýká srdce. Je vyvážená, psaná jak s humorem a s nadhledem, tak i nebojácně a s hlubokým vhledem, co se vážných otázek týká.
Zkrátka, nemám žádné výtky, pouze chválu.

vinnetou500
vinnetou500
24.09.2015 5 z 5

Kdyby to šlo, dám této knížce 10*.. Je to nejúžasnější svědectví, které jsem kdy četl..!!

mdracek
mdracek
14.09.2014 5 z 5

Přečtení této knihy jsem odkládala snad půl roku. Jelikož jsem ateista, nevěděla jsem moc smysl v jejím přečtení, nakonec jsem ale ráda, že jsem to udělala. Velmi mě to zaujalo a možná to i svým způsobem změnilo můj názor na Boha, náboženství atd. ...

bleska
bleska
19.08.2014 3 z 5

Autor je nepochybně charismatickou osobností. Knížka mě ale trochu zklamala. Čekala jsem trochu větší vhled do jeho nitra, příběh obrácení puberťáka v jediné chvíli mi nepřišel moc věrohodný. Některé pasáže mi přišly jako ohraná klišé. A konec až příliš idylický. Nevím, jestli by tato kniha dokázala mladého člověka inspirovat k hledání Boha. Snad ano.

KlubKnihomolu
KlubKnihomolu
14.07.2014 5 z 5

Skvělá kniha. Silné svědectví o tom, že nikdy není pozdě změnit život. Ivka

Štítky knihy

katoličtí kněží

Autorovy další knížky

Père René-Luc
francouzská, 1966
2013  89%Vychoval mě gangster
2020  75%Patnáct podobenství

Kniha Vychoval mě gangster je v

Přečtených55x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených2x
Knihotéce14x
Chystám se číst15x
Chci si koupit2x