SabinaZelená SabinaZelená komentáře u knih

☰ menu

Příběh slunečnice Příběh slunečnice Miriam Blahová

Příběh slunečnice se mi výborně trefil do vkusu a vyloženě jsem ho zhltla. Líbily se mi obě dějové linky, fandila jsem hlavním hrdinkám a přála jim, ať se jim splní, po čem touží. Moc jsem chtěla vědět, jak kniha dopadne, ale zároveň jsem ji nechtěla dočíst, protože jsem se s Evou a Natálií nechtěla rozloučit. Doporučuji všem, kdo mají rádi hluboké příběhy!

17.04.2024 5 z 5


Kdo ti píše? Kdo ti píše? Dagmar Digma Čechová

Další pěkná, čtivá kniha z pera mé oblíbené české autorky. Moc mě bavilo objevovat krásy řeckého prostředí a luštit s Danielem a Šárkou záhadu tajemného dopisu. Nedala mi spát a musela jsem se moc přemáhat, abych neprolistovala zbytek knihy a neuhasila pálivou zvědavost. Přečteno během několika dní, kdybych nemusela do práce, bylo by to rychleji! Za mě je Kdo ti píše ideální kniha na dovolenou, moc doporučuji!

18.10.2023 5 z 5


Jak chutná naděje Jak chutná naděje Šárka Hieková

Tohle je kniha, kterou jsem si coby třicátnice užila a ráda se k ní vrátím, a zároveň bych si přála mít ji v knihovničce v době dospívání. Stránky se otáčely samy a mně připadalo, že jsem součástí silného přátelství mezi hlavními hrdinkami. Doporučuji všem, kterým se líbí emoční příběhy se zajímavými zápletkami!

06.07.2023 5 z 5


Podívej se podruhé... Podívej se podruhé... Dagmar Digma Čechová

Román "Podívej se podruhé" se ke mně příhodně dostal v době dovolené, takže jsem si ho mohla náležitě vychutnat, a nemusela od něj odcházet, což se mi vůbec nechtělo. Při čtení se přese mě přehnala taková emoční smršť, až jsem se z toho musela vydýchávat.
Všechny postavy byly uvěřitelné, skvěle vyrýsované, postaraly se o to, abych si připadala součástí příběhu a zapomněla na svět kolem. A tak jsem prožívala jejich utrpení i triumfy, lásku i zmatek v hlavě, podezření, euforii, rodinnou náklonnost. Hlavní hrdina Oldřich mi byl sympatický od první stránky nejen svou neobvyklou mluvou a hřejivou náturou, ale i přátelstvím s imaginárním Xaverem a povoláním spisovatele.
Všechny knihy Digmy jsou skvělé, ale za mě je tohle její nejlepší počin. Naprostá bomba, slaďoučká lahůdka, třešnička na dortu. Kniha se četla úplně sama a měla tak uspokojující konec, že mám chuť okamžitě si dát repete.

25.01.2023 5 z 5


Třetí zahrada Třetí zahrada Sarah Parsley (p)

Třetí zahrada je kniha, která se mi přesně trefila do nálady a vkusu. Během několika stránek jsem byla naprosto ponořená do příběhu, svět kolem mě přestal existovat. Četla jsem v každé volné chvilce a stránky otáčela takovým tempem, jako by zítřek neměl přijít.
V knize nebyla žádná hluchá místa, naopak se mi dostalo skvěle vypracovaných postav, zajímavého příběhu, perfektního poměru mezi napětím, romantikou a historií. Hlavní hrdinka Nella mi přirostla k srdci.
Úžasný čtenářský zážitek, vřele doporučuji!

30.09.2021 5 z 5


Nesejdeš z cesty Nesejdeš z cesty Dagmar Digma Čechová

Tenhle fantastický román bych doporučila každému, kdo hledá čtení, od kterého se nemůže odtrhnout. Perfektně promyšlené s uvěřitelnými postavami, originální myšlenka se skvělým zpracováním. Stránky se otáčely úplně samy.

Od autorky jsem četla i její první román Nemusíš! a moc se těším na další, píše podle mého gusta.

14.06.2021 5 z 5


Nemusíš! Nemusíš! Dagmar Digma Čechová

Nemusíš! vás přiměje přemýšlet nad vlastním životem, jestli se sami řídíte svými potřebami, nebo vás neustále na žebříčku priorit předbíhají jiní, kteří si čestné místo na vrcholu třeba ani nezaslouží.

Kniha je dojemná, zábavná, čtivá, stránky se otáčely skoro samy. Bavily mě obě hrdinky a jejich osudy, taky humor a styl, jakým byla kniha napsaná. Pokud máte zájem o pořádnou citovou houpačku, román vřele doporučuji!

12.09.2020 5 z 5