s.Martin s.Martin komentáře u knih

☰ menu

V propastech Stínů V propastech Stínů Karel May

Na konci předchozí knihy začneme s něčím novým. Problém, který nastal, se řeší celou knížku. A bude ještě pokračovat.
Něco jako Vězeň Bagdádský, bohužel bez akce..

14.08.2018 4 z 5


Tajemství babylónské věže Tajemství babylónské věže Karel May

Po dokončení zápletky z předchozího děje dostaneme lehké dobrodružství, které není pro budoucnost tolik důležité. Na konci začne další zápletka pro další knihu. Jde zkrátka o "spoj" dvou větších zápletek

14.08.2018 3 z 5


Vězeň bagdádský Vězeň bagdádský Karel May

Po přečtení předchozí knihy jsem váhal, zda mám pokračovat v sérii. Po rozhodování jsem usedl a četl. Sakra, to je o dost lepší než první kniha.
Kapitoly ztratili špatnou vlastnost se opakovat (díky Bohu) a začíná pořádná zápletka pro další pokračování.
Po první knize jste nemuseli dále postupovat, mohlo vám stačit, že Old Sha.. Kara ben Nemsi a Halef Omar šťastně dorazili do Bagdádu. Zde ale pokračovat musíte! P. May ukončil knihu v nejvyšším napětí.
Za mě 5 z 5ti, možná 4,75 , protože se na pár řádcích objeví zbytečné věty tykající se víry.

31.07.2018 5 z 5


V zemi černých stanů V zemi černých stanů Karel May

Po smrti Vinnetoua nic nedrží Olda Shatterhanda na divokém západě. Vlastně, to jsem si myslel po prvních odstavcích...
Seznámí se s novými přáteli, kvůli nim se bude děj opakovat do první poloviny knihy. Po zdržení se Old Shatterhand vydá za novými dobrodružstvími.
Druhá polovina knihy je vypravována na blízkém východě, možná na začátku středního východu. Zde se Old Shatterhand shledá se svým starým přítelem Halefem Omarem a pokračuje pod jménem Kara ben Nemsi (u obou osob jsem vynechal další jména a tituly kvůli délce :D ). I v této polovině se děj opakuje, avšak je z něj cítit více adrenalinu.
Celkově je děj nudný. Kvůli tomu mám pochyby o čtení pokračování, dokonce i úryvek z následující knihy mě příliš nenadchl (jde pouze o popis města Bagdádu).

25.07.2018 2 z 5


Hvízdavý Dan Hvízdavý Dan Milan Mach

Jak začít... na půdě jsem našel vydání z roku 1968 a nějak podezřele mě knížka zaujala, jen co jsem prohlédl obal.
Po první kapitole jsem nemohl přestat číst. Takový zájem ode mne žádná knížka nikdy nedostala. Ta akce, to napětí, každé slovo jsem hltal jak hladový vlk. Do knížky se také dostal velký kus romantiky, který posunuje děj dále.
Postavám se dá věřit nebo aspoň mě přišly vcelku reálné. Jen ten Dan, takový muž se těžko objeví někde na chodníku. Vlastně, postava vymyšlená jenom pro knížku. (Dost mi přimomíná Hulka od Marvelu... na první pohled chlap nic moc, mouše by neublížil, avšak, jak se naštve nezná přítele :D )
Možná jenom slabý nápad, pomsta. Není to nic nového, ale když se má pomstít Dan, nabývá pomsta jiných rozměrů.
Knihu doporučiji jak nejvíce mohu. Nedá se příliš nazvat westernem, ranč nenajdem, krávy neodvedeme na pastvu.. ale pokud western zbožňujete, nebo se vám jen dobře čte, knihu si kupte a užijte si ji.

15.07.2018 5 z 5


Zmatek nad zmatek Zmatek nad zmatek Jules Verne

Verneovka na volný víkend...

12.07.2018 5 z 5


Pobožný střelec Pobožný střelec Bob Hurikán (p)

Knížku jsem našel na půdě. Nebyla v nejlepším stavu ale písmenka jsem přečíst dokázal. Bez váhání jsem tedy otevřel první stranu a začal číst.
Postavy jsou skvělé, určitě si nějakou oblíbíte. Já se nejvíce ztotožňuji s Brandym (ne kvůli pití whisky, ale s tím, že má nejlepšího parťáka, bez kterého ránu dá, ale nebude si jist zda ta rána byla dost silná - zkrátka nejlepší kámoš). Co se týče slovosledu, občas vám nějaká věta nemusí z prva padnout do huby, ale určitě si zvyknete. Humor, je ho tam špetka, ale autor věděl, kdy ho má použít.
A příběh.. Nezačneme úplnou akcí, avšak žádné strachy, na akci dojde. Zdrží se také napínavost, která nás bude držet do konce děje.
Knížka je tedy dobrá, proč ale jen 4 z 5-ti? Když už ta akce přijde, vyjde na jeden pár kapitol max 3. V budoucí kapitole se na něj téměř zapomene a pokračuje se v něčem novém. No, ale myslím že to stačí :D knihu už těžko seženete, ale pokud ji máte, máte zároveň i štěstí...

11.07.2018 4 z 5


Charlie a tajuplná truhlička Charlie a tajuplná truhlička Jenny Nimmo

Kniha mě zabavila. Ze začátku jsem si myslel, že to bude podobné Harrymu P. ale ne.

08.07.2017 4 z 5