Redmad Redmad komentáře u knih

☰ menu

Neviditelný život Addie LaRue Neviditelný život Addie LaRue Victoria Schwab

Věděla jsem, že mě kniha od téhle autorky nezklame, ale tohle naprosto předčilo mé očekávání. Kniha byla plná krásných myšlenek. Jednotlivé životní kapitoly byly dobře poskládané a autorka se každé době
v Addiině životě věnovala tak akorát.

Málo kdy se mi po dočtení knihy stane, že bych vlastně nevěděla jestli kniha dopadla dobře nebo špatně, kde postavy vlastně nejsou ani kladné ani záporné a zůstává tak spoustu místa na vlastní uvážení.

Už se nemůžu dočkat na další knihy od Viktorie Schwab.

06.02.2022 5 z 5


Bez srdce Bez srdce Marissa Meyer

Kniha měla rozhodně skvělý nápad a celková pointa byla fantastická. Jen sem se tak nedokázala vcítit do děje jako u ostatních autorčiných knih. První polovina knihy se až zbytečně vlekla a když se "konečně začalo něco dít" bylo to celkem osekané a ploché. Přesto jsem s knihou spokojená a myslím, že se autorce podařilo dokonale zobrazit charakter Catherine a její postupný vývoj v Srdcovou královnu na kterou od teď budu pohlížet z trochu jiného úhlu.

16.01.2022 3 z 5


Vláda vlků Vláda vlků Leigh Bardugo

(SPOILER) S knihy jsem měla nejdříve smíšený pocit, protože autorka si postavila u Šesti vran laťku tak vysoko, že mě Zjizvený král trošku zklamal. Ale tohle byla pecka. Když jsem se do knihy začetla, už prakticky nešla odložit. Příběh neměl slabého místa a krásně držel napětí až do konce. Co u Leigh obdivuju jsou její dokonale vypilované postavy, které nemají plochý charakter a spolu s příběhem se vyvíjejí, což u téhle knihy jen potvrdila.
Plus musím pochválit příjemné proložení postavami ze šesti vran, které do děje zapadlo a nepůsobilo rušivě.
Za mě rozhodně povedená kniha.

24.10.2021 5 z 5


Milosrdná vrána Milosrdná vrána Margaret Owen

Kniha byla skvělá, děj byl příjemně svižný. Jediné co bych knize vytkla byla absence jakéhokoliv hlubšího charakteru u dost podstatných postav.

10.09.2021 4 z 5


Andy Warhol: Život v komiksu Andy Warhol: Život v komiksu Adriano Barone

Velmi originální a netradiční pojetí biografie, které se však dokonale hodí k osobnosti, jako byl Andy Warhol.

29.08.2021 5 z 5