Andy Warhol: Život v komiksu

Andy Warhol: Život v komiksu https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/433778/bmid_andy-warhol-zivot-v-komiksu-Arg-433778.jpg 4 18 8

Komiksový rozhovor s ikonou pop-artu. Andy Warhol byl ikonou své doby – byl nezaměnitelný, originální a rád bořil konvence. Ve své proslavené Factory se obklopoval těmi nejzajímavějšími lidmi a žil bohémský život superhvězdy. Byl posedlý 15 minutami slávy a tvrdil, že jednou je bude moci prožít každý. Tento jedinečně zpracovaný komiksový životopis ve formě rozhovoru se samotným králem pop artu vám umožní nahlédnout do jeho fascinujícího světa a přenést se do společnosti newyorské umělecké bohémy 60. a 70. let.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , CPress
Originální název:

Warhol: L'intervista , 2017


více info...

Přidat komentář

Marek.Sc
17.02.2023 4 z 5

Život a Andy Warholovi v komikse od talianskeho autora, ktorý sám priznáva, že nežil v jeho vychytenej dobe, ale nadchnutý Warholovým vplyvom, napísal o ňom životopisný komiks. Aj keď som skôr fanúšik iného druhu komiksov, tento ma spracovaním zaujal ako podobný titul o Davidovi Bowiem. Spracovanie je svojím spôsobom originálne a doplnené okrem kresby aj rozptýlenými fotokolážami z jeho doby. Drogy, umenie, sláva, smrť, originalita a neopakovateľná atmosféra pop-artu. Z každého tam niečo je a tiež takisto zosobnených 15 minút slávy mnohých postáv.
O jeho živote už bolo napísané mnoho. A možno pre tých, ktorí sa nechcú až tak veľmi zaoberať inými životopisnými dielami o Andym, je to komiks letom-svetom-s Warholom. A dozvieme sa aj nie len o jeho výtvarnej, ale aj filmovej tvorbe a v čom všetkom mal prsty a na koho mal vplyv. Nebola to nuda a cítil som sa akoby som naozaj „listoval“ jeho životom.

Arkagas
31.07.2022 5 z 5

Netradiční člověk v netradičním komiksu a já smekám! Andy byl rozhodně pozoruhodná postava 60. a 70. let, aneb jeden z mála Slováků, které uznávám. Komiks je graficky naprosto parádní a ukazuje ty nejdůležitější mezníky v jeho životě. Stejně tak přibližuje jeho osobu jako takovou, ale i vznik legendární Factory, hvězd, které se kolem něj obklopovaly a hromady amfetaminu k snídani, obědu i večeři. Andyho umění, které dodnes mnoho lidí nechápe a přitom to byl génius ve svém oboru. Aneb:„ Amerika je to, co chceš - všichni tu pijí colu, chudí, bohatí, staří i mladí."
„A o co jde tobě Andy?"
„Mě jde vždy jen o peníze."

Moje hodnocení: 8/10


Borboleta
21.11.2021 3 z 5

Na první pohled mě tato kniha nadchla a hned jsem věděla, že bez ní z obchodu neodejdu. Bohužel, původně nadějné vizuální i obsahové zpracování komiksu se mi ale relativně rychle okoukalo a na konci mi přišlo mnohem více únavné, než zajímavé. Chtělo by se mi napsat, že méně je více, že by neuškodilo ubrat, ale těžko to napsat o něčem, kde polovina okýnek je vlastně stejný obrázek... Koneckonců, nejednoznačný Andy, nejednoznačný komiks.

Redmad
29.08.2021 5 z 5

Velmi originální a netradiční pojetí biografie, které se však dokonale hodí k osobnosti, jako byl Andy Warhol.

blackoutzuzi
04.02.2021 4 z 5

Netradičně zpracovaný komiks, který pojednává o životě Andy Warhola. V tomto případě kvalita grafického pojetí vysoce převyšuje obsahovou stránku, která na vás během čtení bude působit trochu jako byste vyzobali to nejlepší z široké škály drog :) Ale i tak jsem nadšená, protože naprosto miluju, když se autoři nebojí být jiní!

Iki1
17.06.2020 4 z 5

Netradiční životopis, dost míst mi přišlo nedotažených, ovšem k základní orientaci dostačuje. Nadchlo mě grafické zpracování.

Adelína_čte
15.06.2020 3 z 5

3,5 ★
Co se grafického zpracování týče-naprostá DOKONALOST!
Skvělé provedení, sedící k Warholově stylu i životu. Originální pojetí,černobílé i pestrobarevné ilustrace,často s šikovně zakomponovanými fotkami. Celý komiks by se také dal brát jako ukázka Warholovy tvorby, využívá stylů a technik, kterými tvořil on. Na první pohled se to možná může zdát lehce překombinované, na ten druhý tu je spoustu odkazů a skrytých souvislostí.

Životopis jako takový se mi místy zdál trochu zmatený, ale on nejspíš i jeho život takový byl. Myslím, že pokud byste se chtěli kompletně seznámit s Andym Warholem, bylo by asi lepší sáhnout po jiné publikaci. Nejsem si jistá, zda byste se plně vyznali ve všech těch narážkách, vynechaných okolnostech, někdy trochu pomateném nebo ne zcela vysvětleném sledu událostí, jelikož mi přišlo, že autor tak nějak předpokládá, že tohoto malíře,grafika,režiséra,fotografa a jednoho z hlavních představitelů pop-artu už znáte.
I já jsem se sem tam trochu ztrácela, objevilo se zde plno osob(ností), o kterých jsem vůbec nic nevěděla, a které pak zmizely tak rychle, jak se objevily. Rozumím tomu, že to tak bylo i ve Warholově životě, ovšem ve výsledku jsem si ale nebyla jistá, jestli je vůbec mělo smysl zmiňovat.

Fanoušci a lidé, kteří se o moderní umění nebo Warhola zajímají, od knížky dostanou neokoukaný vhled do umělcova života. Autor se totiž rozhodl samotný příběh obohatit odbočkami s Warholovými komentáři, tudíž jste mohli porovnat, jak je například určitá éra jeho života vnímána veřejností a jak ji vnímal on sám.

Celkově musím říct, že na mě knížka působila osobitým,netradičním dojmem, líbila se mi především po grafické stránce, po té životopisné bych tam několik věcí doladila, ale na druhou stranu, jak je zmíněno v knížce, pěkné a přehledné komiksy, které jsou vyprávěné podle očekávání, umí psát všichni :D

KorovaLtd.
13.06.2020 3 z 5

(Ne)komiks o Andy Warholovi od italských tvůrců. Pro neznalce této tématiky útržkovité, zmatené a vlastně se z toho člověk nic moc nedozví. Naštěstí je na konci přehled důležitých mezníků v životě Andyho Warhola. Pro znalce je tu ovšem přitažlivá grafická úprava – barevné koláže, černobílé komiksové panely a samozřejmě nesmí chybět díla samotného Warhola. Na konci knihy mě osobně nejvíce bavil dialog Andyho s tvůrcem (Bohem) komiksu, kdy Warhola neustále častuje (nadává) do kreténů. :)

Štítky knihy

umění komiksy pop art

Autorovy knížky

Adriano Barone
italská, 1976
2020  74%Andy Warhol: Život v komiksu

Kniha Andy Warhol: Život v komiksu je v

Právě čtených1x
Přečtených23x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce10x
Chystám se číst12x
Chci si koupit6x