Re-Barbora Re-Barbora komentáře u knih

☰ menu

Probudím se na Šibuji Probudím se na Šibuji Anna Cima

Skvělý příběh, bavil mě jazyk, promyšlenost a provázanost všech dějových linek, odkazy na Japonsko, spisovatele, i dobře známé pražské hospůdky :-) Konec se mi zdál trochu slabší. Po celou dobu také dumám, jak moc je text autobiografický. Rozhodně doufám, že to není první a poslední román Anny Cimy.

26.03.2020 4 z 5


Baletky Baletky Miřenka Čechová

Bez cenzury, na rovinu, tvrdě a otevřeně vzpomíná Miřenka Čechová na krutý život coby začínající baletky. Syrová zpověď s úryvky z vlastního deníku možná nejednu baletku přiměje změnit kariéru. Čte se jedním dechem.

26.03.2020 5 z 5


Pod skleněným zvonem Pod skleněným zvonem Sylvia Plath

Není nad silnější dojem z knihy, když se dokážete naprosto stotožnit s autorem a jeho příběhem. Silvie, jak ti jen rozumím. Je mi smutno, že ti nikdo nedokázal pomoci, že se stal pro tebe život tolik nesnesitelný. Vždycky je cesta ven. Děkuji za tvoji upřímnou zpověď, která zůstane věčná...

17.10.2016 4 z 5


Malý princ v nás Malý princ v nás Mathias Jung

Diky teto citlive a bystre analyze uchvatneho Exuperyho dila jsem si uvedomila, kolik toho v sobe Maly princ skutecne skryva. Skrze tento dukladny rozbor dostava ctenar ten nejlepsi navod, jak se lepe vyznat v sobe samem, jak lecit nase zranene vnitrni deti, a diky tomu vyzrat v dospele bytosti pripravene milovat.

15.07.2016 5 z 5